Vasta 13-vuotias Kasimir Hindersson napsi ison kasan pisteitä vasta toisessa motocrossin EM-osakilpailussaan niin sanotuissa aikuisten kokoluokan pyörien sarjassa Belgiassa tiistaina. Lohjan Seudun Moottorikerhon juniori oli Lommelin raskaalla hiekkaradalla EMX125-luokan yhteistuloksissa 15.

Hindersson ajoi viime lauantaina niin ikään Belgian Lommelissa uransa ensimmäisen EM-osakilpailun EMX125-luokassa, joka on tarkoitettu 125-kuutioisilla pyörillä kilpaileville 13-17-vuotiaille. Nyt tiistaina lohjalainen oli avauserässä 12:s ja toisessa 17:s, kun 20 ensimmäistä saavuttaa EM-pisteitä. Kyseessä olivat Hinderssonin avauspisteet EMX125-luokassa.

– Sijoitukseni olivat todella hyviä. Ei olisi oikeastaan voinut mennä paremmin. Pystyin välttämään virheet erissä ja jaksoin jopa yllättävän hyvin, vaikka hieman lauantaista muutettu rata oli nyt raskaampi. On kiva ja luottavainen olo lähteä seuraavaan kisaan, joka ajetaan jo ensi lauantaina täällä Lommelissa, Hindersson kertasi iloisena.

Hinderssonin toinen erä ei sujunut ongelmitta, sillä hänen pyöränsä kaasu ei toiminut kunnolla. Team Motopalvelun kuljettaja oli kaatunut vauhdikkaasti harjoituksissa, mutta kaasuvaijerin vaurioituminen oli jäänyt huomaamatta. Kaasu toimi moitteetta vielä ensimmäisessä erässä, mutta jo toisen erän kakkoskierroksella kaasun käyttäminen kävi raskaaksi eikä Hindersson myöskään pystynyt kääntämään sitä pohjaan saakka.

– Sain toiseen erään jopa hieman ensimmäistä paremman startin ja olin noin 15:tenä. Sitten kaasu ei kuitenkaan enää toiminut. Oli raskasta käyttää sitä ja ranteeni väsyi. Muuten jaksoin ajaa hyvin, mutta kaasun käyttäminen oli vaikeaa. Se myös häiritsi jonkin verran henkisesti, kun en voinut ajaa normaalisti. Putosin sen takia pari sijaa.

(Kuva: Hindersson)

Ensimmäisessä erässä orimattilalaisen Motopalvelun ja karjalohjalaisen Motorenkaan vauhdittamana EM-kiertueella oleva Hindersson saapui maaliin vetäen perässään yhdeksää kuljettajaa 15 sekunnin sisällä. Eteenpäin oli rakoa, mutta periaatteessa painetta tuli takaa.

– Ei siinä kukaan nyt niin lähellä ollut, että minulla olisi ollut kiire. Tuntui vain hyvältä ajaa.

– Harmi, että kaasuni ei toiminut toisessa erässä. Silti olen tyytyväinen päivääni. Kävimme lauantain kisan jälkeen läpi virheitäni, enkä nyt ajanut mutkissa valleista läpi tai yli ja muutenkin katsoin pidemmälle eteen, mikä on tärkeää tilanteiden ennakoinnin takia.

Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio kellotti aika-ajossa koko joukon nopeimman ajan, ja Hindersson oli 15. Harmittavasti Rainio epäonnistui ensimmäisen erän startissa, minkä lisäksi hän kaatuili ollen maalissa vasta 24. Toisessa erässä Rainio ajoi 11:ksi. Yhteistuloksissa hän oli 17. Osakilpailun voitti espanjalainen David Braceras.

EMX125-luokan yhdeksäs ja samalla viimeinen EM-osakilpailu järjestetään siis tulevana lauantaina Lommelissa.

EMX250-luokassa Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen oli 21. Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman jäi ilman pisteitä. EMX250-luokan EM-kausi päättyi samalla, ja Euroopan mestaruuden voitti ranskalainen Thibault Benistant. Weckman oli 29:s, Vesterinen 31:s ja Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen 52. Kukaan suomalaisista ei ajanut kaikkia osakilpailuja.

Tulokset
EMX125-luokka, EM-osakilpailu 8/9, Lommel, Belgia, ti 20.10.2020
1. David Braceras, ESP, Gas Gas, 47 pistettä
2. Andrea Bonacorsi, ITA, Fantic, 41p.
3. Haakon Österhagen, NOR, KTM, 35p.
…15. Kasimir Hindersson, FIN, KTM, 13p.
…17. Sampo Rainio, FIN, Husqvarna, 10p.

Teksti: Team Motopalvelun tiedotus