Kuolinilmoitus ja muistokirjoitus

Muistoilmoitus on perinteinen tapa ilmoittaa läheisen poismenosta, siunaustilaisuuden ajankohdasta ja kutsua muistotilaisuuteen. Muistokirjoitus tai kuolinilmoitus on mahdollista julkaista Ykkös-Lohjassa aina keskiviikkoisin ja ilmoitus tavoittaa hyvin koko Lohjan. Vuoden 2022 ja 2023 jakeluissa (kiitos Länsi-Uudenmaan mainosjakelun) Ykkös-Lohja kattaa laajimmiten Lohjan talousalueen.

Suomessa on ollut tavanomaista, että iäkkään henkilön poismenon jälkeen sukulaiset julkaisevat hänen kuolinilmoituksensa paikallisessa sanomalehdessä. Ykkös-Lohja on valintana sopiva, koska lehden verkkolehti, eli online versio on kaikille avoin ja luettavissa maksutta heti keskiviikkoisin – lehteä ei siis tarvitse tilata, ja lähettämällä lehden linkin kauemmaksi sukulaisille , onnistuu heidänkin tiedottaminen samalla kertaa.

Henkilön poismeno vaikuttaa ihmisiin joka puolella Suomea ja monet sukulaiset ja ystävät voivat oleskella ulkomailla. He ja edesmennyt henkilö olivat rakkaita toisilleen, mutta usein tuntemattomia vainajan sukulaisille – ilmoituksen julkaiseminen Ykkös-Lohjassa tuo ilmoituksen nähtäville niin paikallisesti lehdessä, kuin laajemmin netissä.

Koska kuolinilmoitus tehdään

Maksullisen kuolinilmoituksen sanomalehteen voi tehdä heti, kun tieto läheisen poismenosta saadaan. Se voi olla samalla kutsu hautajaisiin. Kuolinilmoitus voidaan myös julkaista vasta hautajaisten jälkeen, jolloin se toimii tiedonantona henkilön kuolemasta ja kiitosviestinä osanotosta.Kuolinilmoitukseen voi tulla jokin kuolemaa kuvaava symboli, kuten esimerkiksi risti tai lintu. Kuvan lisäksi tulevat vainajan nimi, syntymä- ja kuolinaika sekä paikkakunta missä henkilö on menehtynyt. Ilmoituksessa kerrotaan siihen osallistuvien henkilöiden nimet. Myös yritykset ja yhteisöt voivat ostaa lehteen kuolinilmoituksen niiden toimintaan keskeisesti vaikuttaneen henkilön muistolle. Nimien jälkeen tulevat yleensä muistosanat. Muistosanoiksi voi valita sopivan raamatunjakeen, värssyn tai runon. Haluamansa muistosanat voi laatia myös itse. Lopuksi kuolinilmoituksessa voi olla mukana kutsu hautajaisiin ja muistotilasuuteen, tai maininta jo tapahtuneesta hautaamisesta. Kuolinilmoituksen voi maksaa vainajan varoista.

Kuolinilmoituksen tilaaminen

Koska kuolinilmoitukselle ei ole vain yhtä mahdollista kokoa, helpoin tapa on:

Soittamalla lehteen 010- 327 4230
Laittamalla sähköpostia ilmoitukset@ykkoslohja.fi osoitteeseen.

Kuolinilmoituksessa on henkilön nimi, syntymäpäivä, kuolinpäivä ja haluttu teksti. Tekstin pituus määrittelee tarvittavan koon. Lehdessä tehdään mainosvedos, joka lähetetään tilaajalla tarkistettavaksi ennen julkaisua. Vedos vaiheessa kerrotaan myös ilmoituksen tarkka hinta, ja ilmoitusta voidaan hyvin vielä pienentää tai suurentaa.

Muistilista ilmoitukseen:

  • Vainajan nimi, mahdollinen omaa sukua (o.s.)
  • Syntymä- ja kuolinpäivämäärät sekä -paikat
  • Kaipaamaan jääneiden omaisten nimet
  • Muistolauseet tai tekstilainaus
  • Kutsu siunaustilaisuuteen tai kiitos osanotosta

Esimerkkikokoja hintoineen (voimassa 1.12.2024 alkaen)

Koko 2x50mm

Pieni ilmoitus on käyntikokoinen, jossa kerrotaan lyhyesti henkilön poismenosta lyhyesti.

Hinta sisältäen arvonlisäveron 130,20€

Koko 2x110mm

Hieman suurempi ilmoitus, joka vie 11 senttiä kahdelle palstalle olisi hinnaltaan

286,44€ sisältäen arvonlisäveron 24%

Koko 2x155mm

Vielä suurempi ilmoituksesta tulee muokkaamalla sen rakennetta ja valitsemalla erilaisen kuva-aiheen. Kuva-aihe voi olla käytännössä mikä vain, tällä sivulla on vain joitakin mallikuvia.

Tämän ilmoituksen koko on kahdelle palstalle 15,5 senttimetriä ja tällaisen hinta olisi 403,62€ sisältäen arvonlisäveron 24%

Jokainen muistokirjoitus tehdään erikseen ja ilmoituksesta lähetetään tilaajalle sähköpostitse vedos, joka tulee hyväksyä ennen ilmoituksen julkaisemista.

Mallikuvia liitettäväksi muistoilmoitukseen

Laitetaanko ilmoitukseen perusristi, vai valitaanko ristiksi erilainen risti?

Ilmoituksessa voi olla ristin sijasta myös muita kuva-aiheita. Kuvissa voi olla esimerkiksi enkeli, auringonlasku, kielo, kallakukkia, viljantähkä, köynnös, rauhankyyhky, kyhky, pääsky, lintuja yms.

Kuolinilmoituksen tilaaminen

Koska kuolinilmoitukselle ei ole vain yhtä mahdollista kokoa, helpoin tapa on:

Soittamalla lehteen 010- 327 4230
Laittamalla sähköpostia ilmoitukset@ykkoslohja.fi osoitteeseen.

Kerro meille tilauksen yhteydessä muistettavan tiedot, haluamasi teeksi, millaisen ristin haluat vai haluatteko jonkinlainen kuvan ilmoitukseen ja teemme teille vedoksen. Vedos ei maksa mitään, ilmoituksen tekemisen hinta sisältyy ilmoituksen hintaan – ja esimerkki kokoja ja hintoja näettä tässä ylempänä.