Onko kotisi turvallinen paikka asua ja elää? Miten toimit, jos syttyy tulipalo? Onko lähipiirissäsi kaltoinkohtelua?

Lohjan pääkirjaston Järnefelt-salissa järjestetään kaikille avoin Turvallisesti omassa kodissa -tapahtuma keskiviikkona 5.9. klo 11-14. Tapahtuman järjestävänä tahona toimii Hiiden seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n OmaisOiva-toiminta. OmaisOiva on Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuella tapahtuvaa toimintaa, jossa kohderyhmänä ovat eri-ikäiset läheisistään huolehtivat.

Tilaisuudessa on luennoimassa Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttaja Osmo Lohivirta, Suvanto ry:stä Piia Tiilikallio ja Teknologialainaamosta Anniina Honkonen. Lohivirta kertoo vinkkejä paloturvalliseen asumiseen ja elämiseen sekä kuinka toimia tulipalon syttyessä. Suvanto ry (https://www.suvantory.fi/) on valtakunnallisesti toimiva kansalais- ja asiantuntijajärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun, hyväksikäytön ja väkivallan ehkäiseminen sekä tietoisuuden lisääminen. Teknologialainaamo esittelee paloturvallisuuteen liittyviä kodin turvavälineitä mm. liesivahteja.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kahvitarjoilun vuoksi 3.9. mennessä OmaisOiva-ohjaaja Katja Sandholmille p. 044 9867 187 tai katja.sandholm@hiidenseudunomaishoitajat.fi.