Kuva Jari Ananin Lohja Run 2019 Roution ABC

Jo eräänlaiseksi paikalliseksi perinteeksi muodostunut Lohja Run ajetaan jälleen Lohjan läpi lauantaina 1.8.2020 klo 16-16.30. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran seitsemän vuotta sitten, ja silloin osallistujia oli noin 160 pyöräkuntaa ja reitti vei Lohjanjärven ympäri.

Samana vuonna oli myös Lohjanjärven ympäripyöräily samana vuonna ja tuloksena oli kohtuullisen vaikea yhtälö, joten päätimme että näin isoa moottoripyöräletkaa ei toista vuotta ajateta ympäri järveä. Toisena vuonna lähtöpaikkana oli Neidonkeitaan parkkipaikka, joka sekään ei ollut paras mahdollinen. Sitten kahtena seuraavana vuotena kokeiltiin Aurlahtea, ja toisena vuonna järjestettiin myös live-esiintyjiä Aurlahden lavalle. Nyt kuitenkin viimeiset kerran kokoontuminen on tapahtunut Roution isolla ABC:lla, josta on ajettu Aurlahden kautta Virkkalaan, kertoo yksi järjestäjistä Juha Karkio.

Pyöriä kokoontuu ABC:lle noin tunnin ennen yhteislähtöä, mutta ABC:tä parempi paikka tutustua ja nähdä pyörät on varsinainen tapahtumapaikka Kalkkipetterillä, Virkkalassa.

Tuleeko 300 pyöräkuntaa 2020?

Järjestyksessään seitsemäs LohjaRun ajo järjestetään yhdessä Bandidos MC:n ja Cannonball MC:n yhteistyönä.  Ajo lähtee Lohjan ison ABC huoltoaseman pihasta (Hossanmäentie 1) ja päättyy Virkkalan Kalkkipetterin pihamaalle, jossa jälleen tarjolla purtavaa ja musiikkia.  Tarjolla on mm. erilaisia hodareita aina pekonista vegaanihodariin ja burritoja sekä erilaisia Delin salaatteja.

Kaikki tervetulleita ajamaan ja totta kai myös ajon jälkeen Kalkkipetteriin katsomaan pyöriä ja heittämään tarinaa kanssamme kahvikupin ja pienen purtavaa merkeissä.  Ajon mitta noin 20km, kertoo Juha.

Viime vuonna ajokuntia osallistui ympäri Suomea ja Euroopasta yhteensä 267. Koska tapahtuma on joka vuonna kiinnostanut entistä suurempaa määrää moottoripyöräilijöitä, niin mikäli sää on suosiollinen, voi vuoden 2020 Lohja Run kerätä ennätysosallistujamäärän ja siksi liikenteessä olijoiden kannattaa varautua satunnaiseen odotteluun Lohjan ABC:n ja Kalkkipetterin välillä pyörien kulkiessa letkassa kello 16 alkaen.

Kaikille avoin tapahtuma alkaa Kalkkipetterissä kerhon pihalla klo 16.30

Kalkkipetterissä tapahtuma piha on kaikille avoinna tapahtuman alkaessa klo 16.30, ja ohjelmaa on luvassa parin tunnin ajan. Kestityksestä vastaa tuusulalainen Dixieland Deli ja musiikkia on soittamassa deejay.