Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Ajankohtaista koronatilanteesta Lohjalla

koronavirus

Viimeisen viikon aikana (viikko 46) on Lohjalla todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 102. Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana ollut 20/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella 106/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 50,4. Tartuntamäärät ovat Uudellamaalla sekä valtakunnallisesti hieman kasvaneet, samoin sairaala- ja tehohoidon tarve.

Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö muistuttaa kasvomaskien käytöstä

On tärkeää, että kasvomaskeja käytetään. Mikäli esimerkiksi työntekijä tai toiseen asteen opiskelija altistuu työ-/koulupäivänsä aikana koronalle ja sekä koronaan sairastunut ja altistunut ovat käyttäneet kasvomaskia ohjeiden mukaisesti, vältytään altistuneiden määräämiseltä karanteeniin. Kannattaa siis käyttää kasvomaskia, jotta voidaan turvata palvelukyky ja kaikille turvallinen työ- ja opiskeluympäristö.

Maanantaista 16.11. alkaen on Lohjalla voimassa kasvomaskin käyttöä koskeva suositus yläkoulujen koko henkilökunnalle.

Missä kasvomaskia suositellaan käytettäväksi

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Lohjalla seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille: Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa. Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lohjan kaupunki suosittelee varovaisuutta pikkujoulujen järjestämiseen

Yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsenet, työpaikat ja ystävät. THL on julkaissut 9.11.2020 ohjeen Juhlakausi alkaa – vietä pikkujouluja turvallisesti!

https://thl.fi/fi/-/juhlakausi-alkaa-vieta-pikkujouluja-turvallisesti-?redirect=%2Ffi%2Fajankohtaista%2Ftiedotteet-ja-uutiset%2Ftiedote

Yhteisten kokoontumisten suunnittelussa on tärkeää huomioida oman alueen viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset, jotka riippuvat epidemian vaiheesta. Epidemian leviämisvaiheessa kunnat voivat suositella rajoituksia myös yksityistilaisuuksien osallistujamääriin.