Viimeisen viikon aikana (viikko 47) on Lohjalla todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 106. Ilmaantuvuus on Lohjalla ollut viimeisten 14 vrk:n aikana 17/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella 137/100 000. Tartuntamäärät ovat kasvaneet viime viikkoina Uudenmaan alueella. Myös sairaalahoidon tarve on kasvanut nopeasti.

Uusia rajoituksia Lohjalla ja muutoksia kaupungin kulttuuripalveluihin

Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Vantaa ja Espoo) on siirtynyt leviämisvaiheeseen ja alueella on otettu käyttöön laajoja uusia rajoituksia. Muu Uusimaa, mukaan lukien Lohja, on vielä kiihtymisvaiheessa. Lohjalla suositusten ja rajoitusten perustana toimivat sekä alueellinen että paikallinen koronaepidemian tilannekuva, kuten myös Etelä-Suomen Aluehallintoviraston määräykset.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on antanut 20.11.2020 määräyksen, että yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.-13.12.2020. Tämä määräys koskee myös Lohjan aluetta.

Määräyksen vaikutukset Lohjan kaupungin toimintaan ajalle 23.11.-13.12.2020:

Lohjan teatterin Viulunsoittaja katolla -esitykset perutaan loppuvuoden osalta. Lohjan teatteri on muutaman viikon sisään suoraan yhteydessä kaikkiin heihin, jotka ovat ostaneet tai varanneet liput peruttuihin esityksiin ja/tai kahviotarjoiluun.

Lohjan kaupunginorkesteri ei ota konsertteihin yleisöä välillä 23.11.-13.12.2020. Tälle ajalle suunnitellut konsertit taltioidaan ja näytetään Lohjan Kulttuuripolun Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/LohjanKulttuuripolku. Netticket on suoraan yhteydessä kaikkiin heihin, jotka ovat jo varanneet liput konsertteihin kyseiselle ajalle.

Länsi-Uudenmaan Musiikkiopisto soittajaisten ja konserttien osalta yleisömäärää rajoitetaan. Tilaisuuksia, joita ei pystyjä järjestämään rajoitusten mukaan, perutaan. Musiikkiopisto tiedottaa perutuista konserteista ja muista mahdollista muutoksista nettisivuillaan.

Etelä-Suomen Avi:n määräys löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: https://www.avi.fi/web/avi/-/yli-20-hengen-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-kielletaan-helsingin-ja-uudenmaan-sairaanhoitopiirin-alueella-23-11-13-12-2020-etela-suomi-

Yksityistilaisuudet ja etätyö

Lohjan kaupunki suosittaa, että Lohjalla ei järjestetä yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia. Lohjan kaupunki suosittelee vahvasti etätyötä aina kuin se on mahdollista. Kasvomaskien käyttöä tulisi myös edellyttää mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla, erityisesti jos turvavälejä ei pystytä pitämään. Koronatartuntojen estämiseksi ruoka- ja kahvitauot kannattaa työpaikoilla porrastaa. Lisäksi Lohjan kaupunki muistuttaa kaikkia pääkaupunkiseudulla asioivia ja työmatkaliikennöijiä huomioimaan erityisellä tarkkuudella hygieniaohjeiden toteutumisen. Pese kädet, yski hihaan ja käytä kasvomaskia, kun et voi pitää turvaväliä. Vastaavia ohjeita suositellaan noudatettavan toki myös Lohjalla.

Mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee, on tärkeää hakeutua välittömästi koronatestiin ja pysyä kotona.

Lohjan kaupunki valmistautuu tarvittavien laajempien rajoitustoimenpiteiden ja suositusten käyttöönottoon. Mahdollisten suositusten ja rajoitustoimenpiteiden laajentamisen tarvetta arvioidaan vähintään viikoittain.

Viisi valttia koronan ehkäisyyn

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona

2. Pidä 1-2 metrin turvaväli

3. Pese kädet, yski hihaan

4. Käytä kasvomaskia

5. Lataa koronavilkku

http://suomitoimii.fi/5valttia