Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä on otettu tähän mennessä tammikuussa yhteensä 1 384. Viime viikolla uusia koronatapauksia ilmeni kymmenen.

Koronan ilmaantuvuus on ollut Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 19,6/100 000 asukasta kohti. Koko maan ilmaantuvuus on 63,7 ja Uudenmaan 107,2. Uudenmaan lisäksi Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen alueet ovat edelleen leviämisvaiheessa.

Lohjan kaupunki tiedotti sunnuntai-iltana koronalle altistumisesta Ojaniitun päiväkodissa ja Daghemmet Labanissa. Tarkempien selvittelyjen pohjalta altistuneiden määrän arvioidaan olevan noin 50 henkilöä. Päiväkotien toiminta jatkuu karanteeneja lukuun ottamatta normaalisti 19.1. alkaen. Huoltajien mahdollisten kysymysten osalta yhteydenotot suoraan päiväkotiin.

Rajoitukset ja suositukset jatkuvat

Koronatilanteen edelleen rauhoittamiseksi aluehallintovirasto on kieltänyt yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet 31.1.2021 asti. Myös Lohjan kaupungin toiminnan rajoitukset ja suositukset ovat voimassa pääosin 31.1.2021 asti. Poikkeuksena aiempiin rajoituksiin abiturienteilla on ollut mahdollisuus palata lähiopetukseen lukulomaan saakka. Penkkarit ja vanhojen tanssit on peruttu ja ne siirretään mahdollisuuksien mukaan myöhemmin järjestettäväksi. Rajoitusten ja suositusten jatkoa arvioidaan viikoittain sekä paikallinen alueellinen että valtakunnallinen koronatilanne huomioiden.

Tietoa aluehallintoviraston päätöksen ja Lohjan kaupungin rajoitusten sekä suositusten vaikutuksista kaupungin toimintaan löytyy: https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/suositukset-ja-ohjeet/.

Koronatesteihin pitää hakeutua edelleen herkästi

Oireisena ei tule lähteä kodin ulkopuolelle, kouluun, töihin tai harrastuksiin. Lohjalla koronatestiin pääsee helposti ja nopeasti, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Niitä ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Voit tehdä sähköisen oirearvion koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai ottamalla yhteyden terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p. 116117.

Koronarokotukset Lohjalla hyvässä vauhdissa

Lohjalla koronarokotukset käynnistyivät 12.1.2021 Keskustan terveysasemalla. Viikon aikana rokotettiin yli 500 henkilöä. Ensimmäisinä rokotettiin koronapotilaita tutkivat ja hoitavat ja muuta kiireellistä hoitoa antavat. Rokotukset päästiin aloittamaan viikon aikana myös ikääntyneiden hoivapalvelujen henkilöstön ja asukkaiden yksiköissä. Ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden henkilöstön ja asukkaiden rokotukset jatkuvat kuluvan viikon aikana.

Rokotteiden saatavuutta seurataan koko ajan ja suunnitellaan muiden väestöryhmien rokotuksia. Ikääntyneiden ja vakavalle koronataudille alttiiden henkilöiden rokotukset voisivat tämänhetkisten arvioiden mukaan alkaa helmikuussa.

Rokotusjärjestys, eli järjestys, jossa väestö rokotetaan, perustuu kansallisiin linjauksiin ja valtioneuvoston 22.12.2020 annettuun asetukseen ja noudatamme sitä kaikissa rokotuksissa. Virallista rokotusjärjestystä ei ole mahdollista ohittaa.

Rokotuksiin oikeutettua kohderyhmää tiedotetaan välittömästi aikatauluista ja ajanvarauksesta rokotusaikataulujen varmistuttua. Tietoa Lohjan koronarokotuksista löytyy osoitteesta https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/koronarokotukset/.