Koronatilanne on edelleen haastava koko Suomessa, joten on erityisen tärkeää noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. THL suosittelee, että ihmiset viettäisivät joulua mahdollisimman pienissä ryhmissä ja mieluiten kotona.

Viimeisen viikon aikana (viikko 50) on Lohjalla todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Koronatilanne on kokonaisuutena pysynyt Lohjalla kuitenkin rauhallisena. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 123. Tartunnanlähde viimeisten viikkojen koronatapauksissa on useimmiten ollut matkustamisessa, työpaikalla tai kyseessä on perheen sisäinen tartunta. Työpaikoilla tapahtuvien altistusten määrän voidaan vaikuttaa noudattamalla ohjeita käsienpesusta, kasvomaskien käytöstä ja taukojen porrastamisesta.

Mäntynummen yhtenäiskoulussa todettiin viime viikolla joukkoaltistuminen, minkä johdosta kaikki 9. luokkalaiset siirtyivät etäopetukseen syyslukukauden loppuun saakka.

Ilmaantuvuus on ollut Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 30,4/100 000. Uudenmaan alueella ilmaantuvuus on 14 vrk:n aikana ollut 185,6/100 000. Koko maan tilanne on 106,9/100 000. Parhaillaan Uudenmaan lisäksi Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen alueet ovat leviämisvaiheessa.

Koronatilanne on edelleen haastava koko Suomessa, joten on erityisen tärkeää noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Niiden tavoitteena on ensinnäkin suojella riskiryhmiin kuuluvia ja toisaalta turvata terveydenhuollon toimintakyky.

THL suosittelee joulun viettoa pienessä porukassa koronariskin vähentämiseksi

THL suosittelee, että ihmiset viettäisivät joulua mahdollisimman pienissä ryhmissä ja mieluiten kotona läheisimpien ihmisten kanssa. Esimerkiksi sukulaisvierailuja kannattaa tehdä vain, jos se on välttämätöntä. Jos joulun aikana aikoo kuitenkin tavata muita kuin läheisimpiä ihmisiä, etenkin jos aikoo tavata ikääntyneitä tai riskiryhmiin kuuluvia, tapaamisen turvallisuutta voi lisätä monin tavoin. Jos vierailee hoivakodissa tai tuetun asumisen yksikössä asuvan riskiryhmään kuuluvan läheisen luona, on tärkeää noudattaa tarkkaan henkilökunnan ohjeita. Omaa tartuntariskiä voi puolestaan pienentää välttämällä sosiaalisia kontakteja ennen pyhiä.
Lisää ohjeita turvalliseen joulun viettoon: https://thl.fi/fi/-/juhli-joulua-pienessa-porukassa-ja-valta-ruuhkia-listasimme-vinkkeja-turvalliseen-pyhien-viettoon