Akroteam Lohja järjestää pe 26.4. – su 28.4.2024 akrobatiavoimistelun kilpailut Kisakalliossa Susi Training Centerissä.

Kisat ovat suurimmat Suomessa järjestetyt akrobatiavoimistelun luokkakilpailut – Ilmoittautumisia kisoihin on liki 1300. Kansainvälisyyttä tuovat n. 100 voimistelijaa Virosta ja Liettuasta.

Mikä on Akroteam Lohja?

Akroteam Lohja on keväällä 2020 perustettu akrobatiavoimisteluun keskittynyt seura. Seuran jäsenmäärä on tällä hetkellä n 100.

Akrobatiavoimistelu on näyttävä laji, jonka sisään mahtuu paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa ja kilpailla. Lajia harrastamaan voi tulla mukaan missä iässä tahansa.

Akroteamillä on harrasteryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille, sekä eritasoisia kilparyhmiä tavoitteellisesti harjoitteleville voimistelijoille. Kilpavoimistelijat kilpailevat pääosin kansallisella tasolla, muutamilla voimistelijoillamme on kokemusta myös kansainvälisistä kilpailuista. Suomen Voimisteluliiton jäsenseurana, Akroteamin toiminnassa seurataan voimisteluliiton vastuullisen toiminnan linjausta. Seurassa harrastetaan turvallisessa, positiivisessa ja oppimista tukevassa ympäristössä – onnistutaan, menestytään ja koetaan elämyksiä yhdessä tehden.

Akroteamin valmennustiimissä on mukana akrobatiavoimistelun konkareita ja heiltä oppia ammentamassa nuoria valmentajia. Kaikki vastuuvalmentajat ovat täysi-ikäisiä ja lajikoulutuksiin osallistuneita. Kilparyhmien valmennuksessa Akroteam tekee yhteistyötä myös kansainvälisten lajiosaajien kanssa. 

Seuran harjoitukset on tähän saakka järjestetty Kisakallion urheiluopistolla, jossa on mainiot puitteet harjoitteluun ja myös leirien järjestämiseen. Syksystä 2024 alkaen osa Akroteamin harjoituksista tullaan järjestämään Lohjan Liikuntakeskuksen tiloissa, uudistetussa Tennarin monitoimihallissa.

Akroteam on järjestänyt vuosittain 1 – 2 kilpailutapahtumaa. Seuraavat kisat ovat huhtikuun lopussa, 26.-28.4. Kisakalliossa Susi Training Centerissä järjestettävä Acro Spring Cup on ensimmäinen 3-päiväinen akrobatiavoimistelun kilpailu, ja suurin tähän saakka Suomessa järjestetty lajin kilpailutapahtuma. Suomalaisten voimisteluseurojen lisäksi kilpailuihin on ilmoittautunut voimistelijoita Virosta ja Liettuasta. Kaikki, n 65 Akroteamin kilpavoimistelijaa pääsevät näyttämään taitonsa kotikisoissa. Tervetuloa kannustamaan!

Akro Spring Cup, pe 26.4. – su 28.4.

Kilpailupäivien arvioitu aikataulu: pe 17.30-20.30, la 9-19.00, su 9-18.00 (tarkemmin seuran kotisivuilla, www.akroteamlohja.fi ja Suomen voimisteluliiton Kisanet-palvelussa)