Kaupunkirakenne Grand Tour 2024 on kaupunkirakenne-toimialan aluekiertue Lohjan alueella, jossa toimialan edustajat kertovat ajankohtaisista asioistaan ja kuuntelevat alueiden asukkaiden ajatuksia muun muassa Lohjan kehittämisestä. Kiertueen nimi on tarkoituksella valittu huomiota herättäväksi, jotta saisimme mahdollisimman monen kiinnostumaan ja osallistumaan tilaisuuksiin. Kiertue alkoi jo maanantaina 4.3. kaupunkikeskustasta, mutta valitettavasti tämä tieto tuli meille lehteen liian myöhään.

– Me saimme tiedotteen aika myöhään liikkeelle, kun meni aikaa siihen, että odottelimme alueilta tietoja ajankohdista ja paikoista, kertoi aikataulusta Lohjan kaupunkirakennejohtaja Pekka Puistosalo.

Kiertueen tarkoituksena on tuoda kaupungin toimintaa lähemmäksi alueiden asukkaita ja pyrkiä aiempaa paremmin tiedottamaan ajankohtaisista asioista ja antaa asukkaille mahdollisuuksia osallistua kaupungin kehittämiseen. Lohjan eri alueiden asukkaat ja heitä edustavat aluetoimikunnat ovat tärkeitä tekijöitä ja kehityksellisten ajatusten lähteitä Lohjan kaupungin elinvoimaisuuden lisäämisessä.

– Olen itse aikoinaan vuonna 2008 ollut tuomassa Lohjalle lähidemokratiaan liittyviä Kyläpäällikkötapaamisia, joihin otettiin malli Tornion kaupungista, ja joita silloin vein eteenpäin yhdessä lähidemokratia-aktiivi Pirjo Sjögrenin kanssa. Nyt on pitkästä aikaa ilo ottaa toimialallamme taas uusi toimintamalli käyttöön kaupungin ja alueiden asukkaiden välisen vuorovaikutuksen lisäämisessä, kertoo Puistosalo.

Kiertueen aikataulu

• Kaupunkikeskustan aluetoimikunnan tilaisuus 4.3. klo 17.00 Kahvila Liisa, Laurinkatu 61.

• Valtaväylien aluetoimikunnan tilaisuus 12.3. klo 18.00 Kauppakeskus Lohi, Laurean tilat, Suurlohjankatu 11.

• Pusulan aluetoimikunnan tilaisuus 14.3. klo 18.00 Pikku Omena, Rantatie 1.

• Etelä-Lohjan aluetoimikunnan tilaisuus 4.4. klo 17.30 Hilman Herkku, Virkkalantie 15.

• Karstu-Paloniemi-Roution aluetoimikunnan tilaisuus 8.4. klo 18 Routioseuran kerhotila Sinivuokko, Salmenmäentie 26 D.

• Sammatin aluetoimikunnan tilaisuus 22.4. klo 17.30 Sampaala, Lohilammentie 2.

• Nummen aluetoimikunnan tilaisuus 25.4. klo 17.30, Nummen Seuratalo, Tiedonpolku 7.

• Karjalohjan aluetoimikunnan tilaisuus 16.5. klo 18 Karjalohjan Seurojentalo, Keskustie 17.

Miten mukaan toimintaan?

Aluetoimikuntien yhteystiedot ja alueiden toiminnat ovat näkyvillä heidän hallinnoimallaan kotisivulla www.lohjanlähidemokratia.fi

Aluetoimikuntien yläpuolella toimii alueiden johtokunta. Aluetoimikunnat nimeävät kukin kaksi edustajaa alueiden johtokuntaan. Johtokunta kokoontuu kahdesta neljään kertaa vuodessa, ottaen kantaa mm. talousarvion valmisteluun, tilinpäätökseen, isoihin kaavahankkeisiin, maankäytön kehityskuvan kehittämiseen, kaupunkistrategiaan, toimialojen ajankohtaisasioihin, pienhankehakemuksia alueellisesti, kaavoitusasioita, joukkoliikenteeseen, palveluverkon kehittymiseen Lohjalla.