Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Apua monipuolisesti samalta henkilöltä

työ

Juha Paananen työllisti itsensä kevyt yrittäjyyden avulla. Nykyään hän tarjoaa asiakkailleen apua mm. pihahommissa, remontoinnissa ja asioinnissa.

Juha Paananen alkoi kevytyrittäjyyden kautta tarjoamaan mm. asiointi-, siivous- ja remonttiapua.

 

Lohjalainen Juha Paananen on asunut vuosikymmeniä Sammatissa. Välillä hän piipahti Porvoossa, mutta palasi viime kesänä takaisin Sammattiin. Paananen on ollut kiinteistönhuoltoalalla 15 vuotta ja toiminut sinä aikana mm. huoltomiehenä Porvoossa ja omakotitalkkarina Lohjalla. Nykyään hän tarjoaa apua esimerkiksi siivouksessa, asioinnissa ja kiinteistönhoidossa. Hän aloitti toimintansa viime syksynä.

-Syksy oli vilkas. Nyt on ollut vähän hiljaisempaa, mutta sesonki alkaa taas keväällä. Syksyllä, kun aurinko vielä paistoi, pesin paljon ikkunoita. Joulun alla taas tein paljon siivouksia, Paananen kertoo.

Mies on työllistänyt itsensä kevytyrittäjyyden kautta.

-Katselin alan töitä, mutta niitä ei ollut tarjolla. Sattumalta näin Osuuspankin mainoksen kevytyrittäjyydestä. Se vaikutti helpolta, kun paperitöitäkään ei tarvitse tehdä itse, Paananen kertoo.

-Kevytyrittäjyys on kai aika uusi juttu, mutta tuntuu, että sen avulla työllistyy nopeasti. Voin tehdä töitä omalla nimellä ja laskutuspalvelun kautta. Olen ymmärtänyt, että aika moni on alkanutkin tarjota työtään tätä kautta. On kätevää, että tässä ei ole yrityksen perustamiskulujakaan. Y-tunnuksen saa kuitenkin, joten se on valmiina, jos joskus haluaa perustaa yrityksen, Paananen pohtii.

-Kannattaa kokeilla, jos on tarvetta tarjota palvelujaan ja työllistää itsensä. Tämä on helppo keino siihen, hän kannustaa muitakin.

 

Tyytyväiset asiakkaat ottavat yhteyttä uudelleenkin

Paanaselta saa apua esimerkiksi pihatöihin, siivouksiin, ikkunanpesuun, rännien putsaukseen ja pieniin nikkarointi- ja remonttitöihin. Tapettien vaihto onnistuu ja pensseli pysyy kädessä. Polttopuitakin mies voi tehdä ja kaataa pienemmät pihapuut häiritsemästä. Keväällä häneltä saa apua vaikka kasvimaan muokkaamiseen jyrsimellä.

Paananen kertoo, että hänen apuaan kaipaavat etenkin iäkkäämmät ihmiset. Hän voi viedä heidät esimerkiksi kauppaan, pankkiin tai lääkäriin. Paananen kokee, että tarvetta hänen tarjoamilleen palveluille olisi paljon enemmänkin, kunhan ihmiset vain tietäisivät, että sellaista on mahdollista saada.

Paananen kokee, että hänen asiakkaansa ovat olleet tyytyväisiä saamaansa apuun. Tästä merkkinä hän pitää mm. sitä, että samat ihmiset ottavat yhteyttä uudelleen.

-Minulla on vakioasiakkaitakin, joita tapaan viikoittain siivouksen tai asioinnin merkeissä. Olen yrittänyt pitää hinnankin edullisena. Kotitalousvähennyksenkin saa, hän sanoo.

Paananen toimii koko Lohjan alueella sekä naapurikuntien lähialueilla.