Asemakirkko järjestää Mäntynummella koko perheen tapahtuman 14.9. kello 14.00 alkaen. Päivän ohjelmasta löytyy tekemistä kaikille perheen pienimmistä lähtien. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

–Tästä tulee mahtava tapahtuma! Olemme suunnitelleet hienoja juttuja koko päiväksi, nuoristotyöntekijä Merja Sainio hehkuttaa.

Tapahtumassa on mm. saippuapaja, jossa pääsee tekemään oman saippuan kello 14.00–16.00, sumopainia, erilaisia pelejä konsolipeleistä lautapeleihin, nukketeatteriesitys kello 15.00 ja 16.00, pomppulinna, mikroautoajelua kello 15.00–17.00 sekä lastenelokuva Dumbo kello 17.00. EU-ruoka-apua jaetaan kello 14.00–16.00. Herkkuja löytyy buffetista, ja suun saadaan makeaksi mm. hattaralla.

–Toimintaa on koko talossa, pihalla sekä viereisellä koululla ja eläinlääkärin ja päiväkodin parkkipaikalla. Tarkoitus on luoda markkinatunnelmaa, tiivistää Ari Vehosmaa Asemakirkosta.

Yksi tapahtuman odotetuimmista asioista on kello 18.00 järjestettävä mopokilpanäyttely.

–Paras mopo palkitaan, nuoret saavat itse äänestää voittajan. Luvassa on hienot pokaalit, Sainio kertoo.

Ilta huipentuu ulkoilmaelokuvaan, joka alkaa kello 20.00. Elokuvana on The Shack (K12). Elokuvakokemuksen kruunaamiseksi tarjolla on popcorneja.

Vastaavanlainen tapahtumia on järjestetty parina aiempanakin vuonna.

–Tapahtumat ovat menneet todella hyvin. Viime vuonna oltiin Nummelan lentokentällä, se oli menestys ja väkeä oli paljon, Sainio kertoo.

–Etenkin mopokilpanäyttely oli pidetty juttu, nuoret puhuivat siitä pitkään tapahtuman jälkeekin. Silloin meillä oli hieno streetbike freestyle showkin, kertoo Joni Torp.

–Ihmiset pitävät ylipäätään siitä, että heitä varten järjestetään tapahtumia ja nähdään vaivaa, vaikka ei tämä meistä vaivalta tunnu, vaan oikein antoisalta, sanoo Sainio.

Vaikka tapahtuman järjestäminenkin on hauskaa, saa sen eteen tehdä myös tosissaan töitä.

–Tapahtuma seisoo talkootyön varassa. Pienen seurakunnan väen lisäksi mukana järjestelyissä on ihmisiä kavereista kummeihin, Vehosmaa kertoo.

–Tapahtumassa avaamme seurakuntamme ovet kaikille, lisää Sainio.

Tapahtuma järjestetään säällä kuin säällä, mutta sateen sattuessa elokuva katsotaan sisällä. Asemakirkko sijaitsee osoitteessa Mäntynummentie 42.

Joni Torp (vas), Merja Sainio ja Ari Vehosmaa Asemakirkon nuorisotilassa.

Asemakirkko panostaa nuoriin

Asemakirkko on kristinuskon vapaiden suuntien seurakunta, joka on perustettu kuusi vuotta sitten. Mäntynummella se on toiminut kohta kaksi vuotta. Jäseniä seurakunnalla on noin 40. Asemakirkko panostaa erityisesti nuoriin. Sainion lisäksi Asemakirkossa toimii toinenkin nuorisotyöntekijä, Mia Nurmi.

–Nuorisotyö on isoin satsauksemme niin taloudellisesti kuin vapaaehtoistyönkin osalta, Vehosmaa kertoo.

–Meillä on laadukas nuortentila, josta löytyy esimerkiksi pelejä biljardista ja tikanheitosta lähtien. Nuortenilloissa käy noin 50–60 nuorta seurakunnan ulkopuoleltakin, Sainio kertoo.

Tila on tehty nimen omaan nuoria ajatellen. Välillä siellä leivotaan herkkuja, valetaan kynttilöitä, askarrellaan tai tehdään luonnonkosmetiikkaa, välillä taas pelataan, tehdään betonitöitä tai vaan ollaan. Toiminta on lapsille ja nuorille ilmaista.

–Tämän on tarkoitus olla monitoimitila, joka elää nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaan, Sainio tiivistää.

–Haluamme palvella tätä yhteisöä ja tuoda seurakuntana iloa tämän alueen ihmisille, Vehosmaa sanoo.

He kertovat, että mukana on toki hengellisiäkin hetkiä muun toiminnan lomassa, kun kyse on seurakunnasta, mutta ennen kaikkea he haluavat välittää lapsille ja nuorille aitoa välittämistä ja tukea ja tuoda heidän elämäänsä lisää turvallisia aikuisia, jotka välittävät eteenpäin sitä rakkautta, jota ovat itsekin saaneet.

SMS