Suomalaisten nykyinen elintaso näkyy myös asumisessamme. Jos katsot television monia remonttiohjelmia, niin näet mitä hulppeempia rakennelmia ja pihoja, joita syntyy ammattilaisten rakentamina. Ja jos menet sosiaaliseen mediaan erilaisiin remonttiryhmiin, näet kuinka ennen yksinkertaiset suomalaiset ulkoterassit ovat kehittyneet melkoisiksi olohuoneen jatko-osiksi tai ulkoisiksi kylpylä osastoiksi.

Aikaa remontoida on ollut enemmän kuin koskaan aiemmin

Varsinkin tänä keväänä ja kesällä kun ulkomaanmatkat ja kotimaan matkailukin on ollut seis, ja ihmiset ovat viettäneet paljon aikaa kotona, on remonttivasarat viuhuneet.

Asunto on yleensä suomalaisen perheen suurin yksittäinen sijoitus ja siitä tulisi pitää huolta. On se sitten kerrostaloasunto, rivitalo tai omakotitalo tai vaikkapa kesäasunto, vaatii jokainen asumismuoto myös huolenpitoa, muuten alkaa paikat vähitellen mennä huonoon kuntoon. Ja vaikka kuinka pidät kotiasi kunnossa, joutuu kuitenkin välillä remontoimaan ja ostamaan uusia laitteita. Jos vielä haluaa kulkea trendien mukana, voi asunto olla koko ajan muutostilassa.

Luota ammattilaiseen mutta tee kirjallinen sopimus

Oli remonttitarpeesi sitten kokonaan uuden rakentamisesta, tai vanhan remontoimista, luota ammattilaiseen. Liian paljon saa sekä lukea, että itse nähdä tilanteita, kun on tehty itse ja säästetty. Itse tekemällä voi tietenkin säästää, mutta silloin pitää oikeasti tietää mitä on tekemässä. Myös silloin kun ottaa rakennusfirman kotiinsa tekemään töitä, kannattaa työstä tehdä kirjallinen sopimus ja varmistaa, että yrityksellä on ns. puhtaat jauhot pussissa. Nimittäin jos remontissa meneekin jotain pieleen, eikä kaikki ole kunnossa, voit joutua itse maksamaa pitkän pennin, vaikka olet luottanutkin ammattilaiseen.

Kysy referenssejä ja käytä sosiaalisen median kanavia löytääksesi tietoa yrityksistä. Hyvistä tekijöistä kyllä aina löytyy tietoa ja vinkkejä ja vastaavasti sellaisista tekijöistä, joita kannattaa varoa tai olla tarkkana löytyy tieto myös.

Suunnittele ja budjetoi

Ennen kuin alat remontoida tai rakentaa, kannattaa aina suunnitella ja budjetoida. Se että olet kenties joskus lukenut lehdistä, että isot rakennushankkeet menevät aina yli budjetin, ei tietenkään tule tapahtumaan sinulle(?).  Remonttia tehdessä nimittäin monilla nälkä kasvaa syödessä ja pienestä remontista voi kasvaa ja rönsyillä töitä pidemmäksikin aikaa, joten budjetin kanssa saa olla tarkkana.

Kannattaa siis katsella jo hyvissä ajoin eri liikkeiden tarjouksia tarvikkeista, niiden hankinnassa voit jo säästää pitkän pennin, jonka sitten voit sijoittaa ammattimiehen työaikaan.

Ensisijaisesti paikallisesti

Kun näin paikallisesti näistä asioista kirjoitellaan, pyri ensisijaisesti tilaamaan työ paikalliselta yritykseltä. Paikallisesti toimimalle ja paikallisesti ostamalla tuemme kaikki tämän talousalueemme tulevaisuutta ja annamme yrityksille mahdollisuuden toimia ja palkata työntekijöitä ja kenties myös kasvaa.

Millaisen remontin sinä ajattelit seuraavaksi aloittaa? Talon, kehon vai kenties autoremontin?

KO