Suomen sähkömarkkinoiden hintojen suuntaus on ollut kustannusten osalta ylöspäin. Vaikka itse sähkönhinta on ollut maltillinen niin sähkönsiirtohinnat ovat nousseet huomattavasti. Tämä on johtanut siihen, että niin yritykset, kunnat ja kaupungit, maataloudet kuin yksityiset kiinteistöjen omistajat ovat alkaneet katsoa toisten ratkaisujen perään ja silloin on usein noussut esille aurinkovoima.

Kun kolmisen vuotta sitten aloitin tämän yritykseni niin toivoin, että aurinkopaneeleista saisin elantoni ja onneksi näin on käynyt. Käytän asennuksissa Green Energy Finlandin ohjeistusta ja järjestelmiä ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, kertoo lohjalainen Janne Laakko Sähköpalvelu Laakosta.

Hyvä esimerkki uudesta toimituksesta on Tytyrin vesilaitoksen 156 paneelia, jotka ovat tuottaneet tammikuiden asennuksensa jälkeen jo lähes 26 MWh.

Tytyrin vesilaitoksen kattoa.

Uusiutuvan energian käytössä Suomi kuuluu EU-maiden kärkijoukkoon yhdessä Ruotsin, Latvian ja Itävallan kanssa. Suomessa uusiutuvan energian painopiste on selkeästi puussa ja bioperäisissä kierrätyspolttoaineissa. Ruotsissa ja Itävallassa uusiutuvan energian tuotannosta merkittävä osa on vesivoimaa. Suomessa esimerkiksi aurinkovoimalan asentamisesta yritykset saavat tukea 25%, maataloudet 40% ja yksityiset sen kotitalousvähennyksen verran.

Aurinkosähkö toimii Suomessa

Etelä-Suomen vuotuinen kokonaissäteilyn määrä on lähes samaa suuruusluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Suomessa säteily keskittyy kuitenkin eteläisempää Eurooppaa vahvemmin kesäkuukausille, joten tuotanto vaihtelee meillä enemmän vuodenaikojen mukaan.

Asiakkaat uskovat nykyään enemmän, että järjestelmä oikeasti tuottaa sähköä ja voin asiakkaan luona näyttää etänä eri asennuskohteiden sähköjärjestelmien tuoton. Omakotitalossa 12-20 paneelin järjestelmä tuo jo hyviä säästötuloksia.

Asennuskohde Nummelan keskustassa

Green Energy Finland

Yrityksen tuotevalikoima sisältää verkkoon kytkettävät GEF Aurinkovoimalat muutamasta kilowatista useisiin megawatteihin. GEF Aurinkovoimala avaimet käteen -periaatteella, sisältää kaiken tarvittavan: aurinkopaneelit, invertterin, kiinnitysjärjestelmän sekä muut komponentit, konsultoinnin, asennuksen, käyttöönoton ja opastuksen sekä tarvittaessa myös rahoituksen. Kaikki GEF Aurinkovoimalan osat ovat johtavien kansainvälisten valmistajien tuotteita, joten ne täyttävät korkeat laatuvaatimukset.

Työt alkavat kun asiakas ottaa meihin yhteyttä ja pyytää paikanpäälle. Kohteessa käymme asiakaan kanssa läpi heidän sähkönkulutustaan ja tarjoamme siihen soveltuvan järjestelmän. Lopulliseen tarjoushintaan sisältyy koko ratkaisu ja hintaan vaikuttaa paljon myös asennuskohde, kertoo Laakko.

Tämä vuosi 2018 on selvästi aktiivisin asennusvuosi johtuen osittain sähkönsiirtohintojen noususta mutta myös kehittyneistä järjestelmistä. Aurinkosähkö on myös oikeasti ekologinen vaihtoehto oman sähkönkulutuksen kattamiselle.