Elokuisten puutarhojen täyteläisyyttä ja runsautta pääsee ihastelemaan 800 puutarhassa ympäri Suomea sunnuntaina 7. 8. klo 12–17. Avoimet Puutarhat -tapahtumassa on mukana pari sataa uutta kohdetta viime vuoteen verrattuna ja kokonaisuudessaan tapahtuman osallistujamäärä on ennätyksellisen suuri.

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy jo satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä alan nähtävyyksiä, joista monet ovat auki myös muulloin. Useissa puutarhoissa on päivän aikana erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivustojen puutarhakuvauksissa.

Puutarhat ilmastonmuutoksessa

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa meitä miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksilta ilmastonmuutokseen. Uudet kasvit ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä herättävät varmasti keskustelua päivän kohteissa. Joka tapauksessa harrastajat voivat iloita päivän aikana siitä, että puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat näin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia monin eri tavoin.

Hyötypuutarhat alkavat tuottaa satoa elokuussa.

Vie ystävä puutarhaan!

Puutarhaliitto ry kannustaa ottamaan ystävän mukaan kesän puutarhavierailuille. Avoimien Puutarhojen verkkosivuilla on monia mielenkiintoisia, koko kesän auki olevia vierailukohteita puutarhoista kiinnostuneille. Koska viime vuosina moni ystävyyssuhde on jäänyt tauolle, nyt houkutellaan ystäviä mukaan tutustumaan sekä kesän matkailukohteisiin että Avoimet Puutarhat -kohteisiin.

Puutarhavierailut ja valmistautuminen päivään saavat lisänäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, jonne kannattaa postata #avoimetpuutarhat2022 -tagilla kuvia mielenkiitoisista puutarhakohteista sekä omasta puutarhastaan!

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Puutarhaliitto ry

Elokuisen tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastomuutoksessa.