Black Friday kasvoi jälleen uusiin ennätyksiin: Gigantissa myynti 24,5 miljoonaa euroa, nettimyynnin kasvu + 24 %, mutta yleisesti Black Friday laski verkkokauppojen tuotteiden hintaa keskimäärin vain 16 prosentilla – alennusprosentti jäi selvästi viime vuodesta mutta kaiken kaikkiaan näyttää, että Black Fridayn myynti nousi kuitenkin Suomessa yli 30%.
Ostitko sinä viikonlopun aikana tarpeellisia tai tarpeettomia tavaroita, vai olitko kaukaa viisas ja teit joululahjaostoksesi jo nyt?
Nimittäin seuraavaksi alkavat joulunajan tarjoukset, ja villit jouluviikot seuraavien viikkojen ajaksi.

Pikkujoulut edessä?

Joulun edeltävään aikaan kuuluvat myös pikkujoulut. Oletko sinä menossa kuinka moniin juhliin, ja oletko hankkinut tälle vuodelle uudet pikkujouluasusteet? Edessä on myös joulunajan hiljentyminen ja monilla kauan odotettu joululoma ennen tammi- ja helmikuun pimeitä ja kylmiä iltoja.

Lehti lomailee

Meilläkin Ykkös-Lohja tulee viettämään joululomaa siten, että tämän vuoden viimeinen Ykkös-Lohja ilmestyy ennen joulua keskiviikkona 19.12., jonka jälkeen pidämme pari viikkoa joululomaa ja lehti ilmestyy seuraavan kerran keskiviikkona 9.1.2019.
Joulukuulle mahtuu kuitenkin vielä kolme lehteä, joiden mukana tulee mm. Lohkareen joulukuun numero ja 12.12. laaja joulunumero, joka jaetaan lähes 44 000 kotitalouteen Lohjan, Siuntion, Nummelan ja Vihdin sekä Karkkilaan taajamiin – siinä on sellainen lehti ja jakelu, missä liikkeiden kannattaa joulutarjouksineen olla mukana (ota yhteys mediamyyntiin).

Tänä vuonnahan on vielä sellainen vuosi, että saamme veronpalautuksia sopivasti joulumyyntiin, mutta ensi vuonna niitä sitten ei olekaan enää saatavilla verouudistuksien myötä.
Joulunvietto on muutenkin muuttunut vuosien varrella kansakuntamme vaurastuessa ja tullessa yhdeksi Euroopan amerikkalaisimmista maista ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa historiassa periamerikkalainen Coca-Cola joulurekkakin tulee Suomeen saakka kierrokselle – ei kylläkään pysähdy Lohjalle.

Joulua edeltävät viikot tuovat kotien ja talojen edustoille ja ikkunoille jouluvalot ja sitä kautta uutta valoa talven pimeyteen. Näitäkin valoja on nykyään tarjolla jos jonkimoista ja väriä ja loistoa on tarjolla. Viime viikolla Lohjan keskusta avasi joulukadun ja jouluvalot syttyivät kaupunkiin ja tällä viikolla on vuorossa Virkkalan joulunavaus ja jälleen joulupukkikin on liikenteessä.
Oletko sinä ostamassa tänä vuonna lahjoja paikallisesti vai tilaatko lahjasi Kiinasta? On totta, että useimmat tuotteet maksavat hieman enemmän paikallisesti eikä kaikkea ole meillä saatavilla, mutta vain paikallista tukemalla pidät yllä yrittäjien palveluita, vai haluatko että liikkeet Lohjalla vähenevät entisestään?

KO