Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesteri ja Kirkkonummen musiikkiopiston kamariorkesteri yhdistävät voimansa ison rock/pop-orkesterin muodossa. Yleisölle luvassa on tilaisuus kuulla popin ja rockin puolelta tunnettuja kappaleita isolle orkesterille sovitettuina. Konsertissa kuullaan sinfoniaorkesteriversioina mm. rock-musiikin klassikoita, kuten Bohemian Rhapsody ja Smoke On The Water. Ohjelmistosta löytyy myös elokuvamusiikkia. Bohemia Rhapsody -konsertti esitetään perjantaina 17.5. kello 19.00 Lohjalla Laurentius-salissa ja Kirkkonummella Kirkkoharjun koulun A-salissa lauantaina 18.5. kello 16.00.

–Johdan molempia orkestereja, joten yhteistyön tekeminen on kätevää. Olemme ennenkin koonneet yhteen ison orkesterin. On hienoa, että nuorten kanssa pystyy esittämään erilaista musiikkia laidasta laitaan. Tämä on meille kevään huipennus, kertoo Tuomas Törmi.

Yhteensä lavalla nähdään noin 60 nuorta. Heidän käsissään soittimet taipuvat eri musiikkityyleille.

–Nuoret pitävät klassisesta musiikista, mutta tämä on hyvää vastapainoa, eikä teknisesti niin haastavaa kuin perinteinen klassinen musiikki, joten he voivat heittäytyä helpommin, Törmi sanoo.

Nimensä konsertti sai yhden siinä kuultavan kappaleen mukaan.

–Bohemia Rhapsody on ollut nyt tapetilla elokuvankin vuoksi, Törmi toteaa.

Tuomas Törmi, Lotta Heino ja Pinja Aalto.

Nuoria, lahjakkaita solisteja

Konsertin instrumenttisolistina soittaa musiikkiopiston harmonikkatrio, joka esittää sinfoniaorkesterin säestyksellä R. Gallianon tangon Tango pour Claude. Solisteina laulavat lahjakkaat nuoret Lohjalta ja Kirkkonummelta sekä musiikkiopistoista että Musiikkikoulu Demosta ja Harjun koulusta. Luvassa on paljon tuttuja kappaleita, kuten The Colours of the Wind, The Skyfall, 2080-luvulla ja Sun särkyä anna mä en.

–Mukana on 15 laulusolistia. He ovat saaneet itse valita kappaleensa. Nuorille solisteille on mukavaa saada mahdollisuus esiintyä ison orkesterin kanssa, sanoo Törmi.

Konsertissa kuullaan mm. Pinja Aaltoa ja Lotta Heinoa.

–Laulan euroviisukappaleen Rise Like a Phoniex ja soitan selloa, kertoo Aalto.

Hän aloitti sellon soiton 4-vuotiaana musiikkiopistossa ja laulun 15-vuotiaana.

–Laulaminen on pienestä pitäen ollut osa minua. Se tulee luonnostaan ja antaa minulle tavan ilmaista itseäni. Yleisölle haluan antaa hyvän kokemuksen ja vakuuttavan esityksen, Aalto kertoo.

Heino laulaa kappaleet The Colours on the Wind ja Set Fire to the Rain. Hän aloitti pianon soiton 5-vuotiaana, mutta halusi myöhemmin panostaa lauluun. Soittotaidon myötä hän voi kuitenkin säestää itseään.

–Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin ymmärrän, kuinka paljon rakastan musiikkia. Jo koulussa oli hyvät esiintymis- ja bändiharrastusmahdollisuudet, mikä sai innostuksen kasvamaan. Musiikki on kantava voima, Heino kertoo.

Yleisölle hän haluaa välittää hyvän ja mieleenpainuvan kokemuksen sekä koskettaa.

Varoja matkakassaan

Nuoret keräävät konsertilla rahaa Hongkongin matkaa varten. Matkakassaa on kasvatettu jo pitkin kevättä pienemmillä konserteilla. Matkaa suunnitellaan vuodelle 2020. Paikalliselta musiikkiopistolta on saatu kutsu, mutta reissuun lähtö on kiinni siitä, saadaanko matkakassaan tarvittavat varat. Matkan aikana olisi tarkoitus esiintyä muutamassa konsertissa.

–Olemme menossa todella kauas hyvällä porukalla. Odotan täysin uutta konsertti- ja matkakokemusta, kertoo Aalto.

Nuorten matkaa voi tukea tulemalla konserttiin.

–Yleisö on yleensä pitänyt konserteistamme ja kehuja on tullut kovasti. Kun ajattelee, kuinka paljon osaamista on jo yhdessä nuoressa, joka on soittanut neljävuotiaasta saakka, voi miettiä, kuinka paljon osaamista koko porukasta löytyy yhteensä. Kannattaa tulla kuuntelemaan, miltä pop- ja rock-hitit kuulostavat vähän eri tavalla soitettuina. On hienoa juttu, että nuoret tekevät tällaista. Konsertissa on mm. iso jousisto, joten kappaleet soivat hienosti ja niihin tulee leveyttä, kuvaa Törmi.

–Musiikkiopiston konsertit ovat yleensä olleet hienoja. Kun sinfoniaorkesteri soittaa, siitä saa irti jotain, mitä ei pysty edes sanoin kuvaamaan, toteaa Heino ja vinkkaa, että komea konsertti on tulossa nytkin.

–Tämä on iso konsertti ja meillä on odotukset korkealla. Kannattaa tulla, jos haluaa kuulla laatumusiikkia, lisää Aalto.

Liput konsertteihin voi ostaa ennakkoon Lohjalla Cafe Laurista ja musiikkiopiston vahtimestarilta (Kirkkokatu 6, Lohja) ja Kirkkonummella kahvila Rostasta sekä ovelta tuntia ennen konserttia.

SMS