Tänään: 24.07.2024

Toimittaja

Caffe Prince – olohuone keskellä Lohjaa

kahvila

Kahvilakaupunkinakin tunnettu Lohja sai jälleen yhden uuden tulokkaan kahviloidensa joukkoon, kun Caffe Prince aloitti Laurinkadulla heinäkuun alussa. Caffe Prince tuo Lohjan kahvilatarjontaa italialaistyylisen tuulahduksen. Paikasta löytyy niin tyylikkyyttä kuin tunnelmaakin. Se todella vaikuttaa kaikkien olohuoneelta, kuten tavoitteenakin on.

–Pyrimme siihen, että tämä olisi eurooppalainen, lounge-tyylinen hengailumesta. Kotoisa ja rauhallinen olohuone, jossa soi italialainen musiikki. Koen, että se on toteutunutkin. Lisäämme vielä huonekasveja. Ne tuovat lisää olohuonetunnelmaa, kertoo vuorovastaava Jenna Kankkunen.

Koko kaupungin olohuoneeseen voi hyvin poiketa niin viettämään etätyöpäivää kahvikupposen ääressä kuin tapaamaan ystäviäkin. Kankkunen kertoo, että asiakkaat ovatkin jo löytäneet tuoreen kahvilan ja väkeä on riittänyt lapsiperheistä lähtien.

–Alku on lähtenyt todella hyvin, ja on käsittämätöntä, miten hyvää palautetta olemme saaneet. Vakioasiakkaitakin on jo tullut. Meillä on täällä hyvä yhteishenki sekä henkilökunnan että asiakkaiden kesken. Kaikki ovat yhtä ja ystäviä, Kankkunen kertoo.

Kiitosta on tullut mm. sunnuntaiaukiolosta.

–Siitä on kiitelty paljon, kun moni muu kahvila on silloin kiinni. Sunnuntai on meillä jopa viikon kiireisin päivä.

Jenna Kankkunen muutti Helsingistä Lohjalle, kun hän pääsi töihin Caffe Princeen.

Makeita ja suolaisia herkkuja

Kahvilan vitriini notkuu herkuista. Tarjolla on mm. muffineja, kakkuja, pullia, brownieita, täytettyjä ciapattoja ja croissantteja. Tarjolla on myös käsintehtyä jäätelöä, joka tulee naapurista Trattoria Gustosta. Erityisen suosittuja ovat olleet vohveliannokset.

–Niitä menee älyttömästi. Annokseen tulee vohvelin lisäksi kastike, kermavaahtoa ja jäätelöpallo, Kankkunen sanoo.

Salaatti- ja keittolounas on vielä suunnitteilla. Samoin aamupala smoothieineen ja täytettyine leipineen. Asiakkaiden toiveitakin on kuunneltu ja tarjolle on tulossa lisää erityisruokavalioihin sopivia tuotteita.

–Alamme pikkuhiljaa leipoa myös itse täällä paikan päällä, kun toiminta ja työvuorot muotoutuvat, Kankkunen sanoo.

Hänen lisäkseen Caffe Princessä on kolme muuta työntekijää.

Caffe Princen halutaan olevan rento oleilupaikka, johon voi tulla vaikka tekemään etätöitä tai kahvittelemaan ystävien kanssa.

Unelmasta kahvilaksi

Caffe Princen omistavat Aferdita ja Fehmi Ibrahimi, jotka pitävät myös kahvilan seinän takaa löytyvää Trattoria Gustoa.

–Tämä kahvila on Aferditan pitkäaikainen unelma, jota he ovat suunnitelleet kauan, Kankkunen avaa.

Yrittäjien sukulaiset ja ystävät ovat auttaneet kahvilan pystyyn pistämisessä. Makeat herkut tulevat heidän ystäviensä yrityksestä Vantaalta. Sisustukseenkin on saatu apua. Esimerkiksi asiakkaidenkin kehumat taulut ovat Aferditan veljen maalaamia.

Kankkunen itse on vasta muuttanut Helsingistä Lohjalle.

–Olen Kuopiosta kotoisin, mutta muutin reilu vuosi sitten Helsinkiin. Olin Kampissa töissä Espresso Housella ja tulin sieltä tänne.

Lohja näyttää hänen silmiinsä hyvältä paikalta.

–On täällä vähän erilaista, kuin Helsingissä, missä totuin hektisyyteen. Täällä on rauhallista ja maaseutua. Pidän Lohjasta. Tuntuu hyvältä, siltä miltä pitääkin.

Leipuri-kondiittoriksi kouluttautunut Kankkunen rakastaa työtään.

–Tämä on ihanaa ja mielikuvitustakin saa käyttää. Olen aina tykännyt leipoa ja ollut kiinnostunut kahvista. Siitä, mistä kahvi tulee ja miten se viljellään. Tässä työssä nämä asiat yhdistyvät. Pidän myös asiakaspalvelusta. Tässä näkee joka päivä uusia kasvoja, hän sanoo.

SMS