Degerby Delin alusta alkaen kaupan jouluun ovat kuuluneet joulukinkut.  Kaupanvetäjät Kisu ja Tiina Jernström luottavat jouluruoissa ja tarjoiluissa laatuun, ja niin tänäkin jouluna kaupan pihalta on haettavissa Wotkinsin laatukinkkuja.

Tänä vuonna tuo perinteinen päivä on sunnuntai 19.12. ja kinkkujen ja muiden jouluruokien hakeminen ajoittuu kello 11-15 väliselle ajalle.

Sunnuntain kinkkumarkkinat eivät ole vain kinkuille, vaan kyseessä ovat muutkin joulun perinteiset ruoat. Kisu itse kertoo, että kinkuissa suosikki on juhlakinkku, mutta perinteisten jouluruokien mukana on myös maustettuja jouluruokia, sillien ja silakoiden muodossa. Sunnuntaina on tarjolla taatusti tuoreiden ja huippulaadukkaiden Wotkinsin kinkkujen lisäksi myös savukalkkunaa, graavikalaa, joululaatikoita ja niitä edellä mainittuja sillejä ja silakoita, ja muita joulun herkkuja.

– Näiden vuosien aikana nämä jouluiset kinkkumarkkinat ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Ja vaikka perinteet säilyvät, niin pienellä twistillä tulee mukaan myös uusia tuotteita, mutta joulukinkkuja olemme myyneet jo lähes 3000 kappaletta, kertovat Kisu ja Tiina.

Itse kaupasta ja sen jouluvalaistuksesta on jo tullut myös perinne. Valaistus ei ole liiallinen, mutta antaa valoa pimeään joulunaikaan ja saa aikaan iloisia ilmeitä ohikulkeville.

Joulupäivänä ollaan vapaalla

Muuten Degerby Delin joulunaika menee työnmerkeissä, kuten kaikki muutkin viikot, mutta se yksi joka vuotinen vapaapäivä pidetään. Joulunaikaan nimittäin toimitaan normaalien aukioloaikojen mukaan, mutta joulupäivä ollaan kiinni. Jouluaattonakin asiakkaita palvellaan Delissä.

Kisu ja Tiina kertovat olevansa iloisia siitä, kuinka Degerbyn Delin kahvila on muodostunut viikonloppuiltaisin paikallisten tapaamispaikaksi, mihin lämmintunnelmainen ja kotoisa kahvila hyvin sopiikin, on sitten oma juoma kahvi, tee tai vaikkapa olut tuoppi.

– Meille joulu on perinteinen juhla, ja haluamme omalta osaltamme auttaa ihmisiä viettämään sen hyvien ”patojen” äärellä, eli antamalla ihmisille paikan, mistä hakea varmasti laadukkaat joulutuotteet omaan pöytään.

http://www.degerbydeli.fi/