Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Degerbyn Possujuhlia vietetään nostalgisissa tunnelmissa

inkoo, possujuhla, tapahtuma

Degerbyn Possujuhlat keräävät osallistujia ympäri Suomea. (Kuva: Göran Wennqvist)

 

Degerbyn Possujuhlat järjestetään tänä vuonna lauantaina 7.7. kello 18.00-24.00. Degerby Delissä.

Possujuhlat järjestetään nyt jo 13. kerran. Alun perin tapahtuma syntyi Kisu Jernströmin ideasta.

-Mieleeni tuli pari viikkoa ennen tapahtumaa, että täällä pitää järjestää Possujuhlat. Ajattelin, että siitä tulee hyvä juttu. Esiintymässä oli Topmost, jossa itsekin soitan. Olemme soittaneet 60-luvulta lähtien eli jo 53 vuotta. 60-luvulla olimme Suomen suosituin bändi ja vieläkin jaksamme. Kuudesta jäsenestä on vielä jäljellä viisi, Jernström kertoo.

Jotain yhteistä possun lisäksi on siis sekä ensimmäisellä Possujuhlalla että tämän kesän tapahtumalla, sillä Topmost esiintyy jälleen. Esiintymässä ovat myös Jiri Nikkinen, Geir Rönning, Easy sekä paikallinen Dj Oliver.

-Nikkinen on Suomen ylivoimaisin Beatles-tulkki ja Easy taas soittaa Kim Lönnholmin kanssa Eaglesin musiikkia. Norjasta kotoisin oleva Rönning soittaa eri artistien musiikkia 60-luvulta. Hän on erinomaisen taitava laulaja. Tänä vuonna luvassa on sananmukaisesti nostalginen ilta, Jernström kertoo.

Tarjottavista löytyy totta kai possua, mutta myös esimerkiksi kanaa ja vegeannoksia.

-Illan menu on vielä hieman avoinna, mutta ruoka on aina ollut hyvin monipuolista ja pidettyä. Panostamme laatuun niin musiikissa kuin ruuassakin, Jernström sanoo.

Hyvän musiikin ja maistuvan ruuan lisäksi myös arpajaiset ovat iso osa tapahtumaa, ja Jernström korostaa, että voitot ovat jälleen suuret.

 

Nauttimaan hyvästä ruuasta, musiikista ja tunnelmasta

Jernström kertoo, että Possujuhla on kasvanut vähitellen vuosi vuodelta. Aiemmilla juhlilla ovat esiintyneet mm. J.Karjalainen, Anssi Kela, Pepe Willberg ja Saara Aalto. Nykyään kävijöitä on joka vuosi noin 1000 ympäri Suomea. Tunnelma juhlassa Jernström kuvaa ainutlaatuisen lämpimäksi ja hyvähenkiseksi.

-Yleisö tulee nauttimaan hyvästä musiikista ja herkullisesta ruokatarjoilusta. Tämä on pieni paikka, jossa kaikki näkevät ja kuulevat hyvin. Yleisö on koko ajan keskellä ja läsnä, Jernström sanoo.

Myös vanha, tunnettu Topmost houkuttelee yleisöä paikalle, sillä sen keikat ovat nykyään harvinaista herkkua.

Possujuhlaa vietetään Inkoossa Degerbyn pienessä, kauniissa kylässä, jossa Kisu Jernström pitää vaimonsa Tiina Jernströmin kanssa kyläkauppa Degerby Deliä.

-14 vuotta sitten sain päähänpiston, että kyläkaupan pitäminen olisi kiva loppuelämän harrastus. Tämä on viehättävä paikka ja hyvin pidetty etenkin kesällä, kun ihmiset liikkuvat enemmän, Jernström kertoo.

SMS

Possujuhlia vietetään kyläkauppa Degerby Delissä.