Emilia Jokinen 10v, shetlanninponi Mr. Hassel ja Terapianurkan Pirjo Virolainen.

Laurea-ammattikorkeakoulun organisoiman NAPPI-hankkeen ensimmäinen liikuntalajikokeilu pidettiin Lohjan Liikuntakeskuksen aurinkoisessa ympäristössä torstaina 9.5. Nappi-hanke edistää erityistä tukea tarvitsevien nuorten hyvinvointia ja terveyttä järjestämällä liikuntalajikokeiluja sekä rekrytoimalla esimerkiksi liikuntakavereita erityisnuorille.

Paikalla tapahtumassa oli eri seurojen ja lajien edustajia, mm Lohjan Palloseura FC Uniikki, ViTa, Lohjan salibandy, St.Laurence Golf sekä Aplico. Lisäksi päivän aikana oli mahdollisuus kokeilla kepparirataa, rapsutella Terapianurkan pikkuista agility-ponia sekä hypätä hevoskärryajelun kyytiin. Muonituksesta vastasivat upeat ja iloiset Lohjan Martat.

Nuorilta ja perheiltä kerättiin tapahtuman aikana palautetta ja sen perusteella eri liikuntalajien kokeilu koettiin hyödylliseksi. Etenkin jalkapallo koettiin innostavaksi ja FC Uniikki sai monta uutta harrastuksesta kiinnostunutta liikkujaa. Moni osallistuja toivoi myös liikuntakaveria, joka lähtisi mukaan esimerkiksi uimaan, kuntosalille tai vaikkapa leffaan. Liikuntakaverina toimimisesta kiinnostuneet tai liikuntakaveria etsivät erityistä tukea tarvitsevat nuoret voivat olla yhteydessä Nappi-hankkeen projektipäällikkö Heidi Jokiseen heidi.jokinen@laurea.fi.

Seuraava liikuntalajikokeilu järjestetään syksyllä 2019.

19-vuotias Antti etsii itselleen miespuolista liikuntakaveria uimaan ja leffaan.