Yhdistyksellä on takanaan monipuolisen ohjelman tarjonnut kevät. Ollaan yhdessä -tilaisuudet kokosivat keskimäärin 60-80 kuulijaa Lohjan Seurakuntakeskukseen. Yhdistyksen koko jäsenmäärä on noin 170. ”Erityisesti iloitsemme siitä, että vuoden 2022 – kevään 2023 aikana yhdistykseen liittyi lähes neljäkymmentä uutta jäsentä. Saimme valtakunnallisessa jäsenhankintakilpailussa hienon toisen sijan Tampereen yhdistyksen voittaessa kilpailun. Toisaalta poistumaa on koko ajan vanhinten jäsenten kohdalla”, kertoo puheenjohtaja Alli Brummer

Vuoden 2023 alussa yhdistys sai vieraakseen Kansan Raamattuseurasta hävittäjälentäjä, evp  Olli Seppäsen, jonka aiheena oli ”Jumalan armollisuus, oikeudenmukaisuus ja uskollisuus Suomen ja Israelin kohdalla”. Helmikuussa tutustuttiin Lähetysyhdistys Kylväjän työhön eri puolilla maailmaa erityisasiantuntija Eero Horstian kertomana. Israelin valtion täyttäessä tänä keväänä 75 vuotta tämä teema näkyi kevään ohjelmistossa maaliskuussa, jolloin yhdistys sai vieraakseen FM, raamatunopettaja Riitta Keskimäen (Purim ja Israelin ihme), sekä kesäkuun alussa järjestetyssä Israel-juhlassa, jossa valtiotieteiden tohtori Jouko Jääskeläinen puhui aiheesta ”Mistä rauha Israelille ja Lähi-itään?”,  Israelissa pitkään työskennelleet lähetystyöntekijät Hanna ja Juha-Pekka Rissanen kertoivat kristillisestä todistuksesta Israelissa, sekä Johanna Manner kertoi kuvin ja sanoin suomalaisten perustamasta Jad Hashmona -moshavista, joka on laajentunut monisatapäiseksi messiaanisten juutalaisten kyläksi lähellä Jerusalemin kaupunkia.  Huhtikuussa terveyskeskuslääkäri Ari Mönttinen valotti uusien hyvinvointialueiden ajankohtaista tilannetta. Toukokuussa luennoitsija, kirjailija ja terapeutti Salme Blomsterin aiheena oli aina kipeän ajankohtainen kysymys ”Kelpaanko Jumalalle?”

Krellin toiminnassa kesällä on retkiä eri puolille kotimaata. Tällä kertaa toukokuun retki suuntautui Uuteen Valamoon Heinävedelle ja kesäkuussa retkeläiset tutustuivat Sammatin ja Karjalohjan kirkkoihin pastori Heikki Linnanvirran opastuksella, sekä lounastivat Mustion kartanossa ja kävivät opastuskierroksella Mustion linnassa. Elokuussa on vuosittainen Lohjan seurakunnan tarjoama virkistysretki Saarikkoon, sekä tutustuminen Lohjan Pyhän Laurin kirkkoon TM Simo Jouhen opastuksella.

Syksyn toiminnassa näkyy Lohja700 -juhlavuosi monin tavoin. Lokakuussa yhdistys järjestää Lohjan kirjastoon näyttelyn, jossa on sarja kuvatarinoita ikäihmisistä, Krellin jäseniä ja niiden vanhusten kuvia, jotka ovat vaikuttaneet yhdistyksen jäsenten elämään jollakin arvoja ja voimavaroja tuovalla tavalla. Näyttelyn teema on  ”Elämänkaaria ja kuvamuistoja sadan vuoden ajalta”. Näyttelyn toteuttaa yhdistyksen jäsen Ceta Lehtniemi.

Keskiviikkona 4.10.2023 yhdistys järjestää paneelikeskustelun Lohjan kirjaston Järnefelt-salissa teemalla ”Tämän päivän ikäihmisten hyvän elämän edellytyksiä”. Paneeliin osallistuvat  erityisasiantuntija Päivi Ahosola, Vanhusasiavaltuutetun toimisto, palvelualuejohtaja Tuula Suominen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue/ikääntyneiden palvelut, johtaja Paula Nordström, Yksityinen vanhusten asumispalveluyksikkö Linnaistenhovi, diakoni Riikka Karinto, vanhustyön yhdyshenkilö, Nummen alueseurakunta, terveyskeskuslääkäri Ari Mönttinen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu,  ja fil lis, mielenterveyden asiantuntija Pirkko Lahti. Paneelin vetäjänä on toiminnanjohtaja Päivi Kyyrö, valtakunnallisesta KRELLI Kristilliset Eläkeläiset ry:stä. Tämä paneelikeskustelu on myös osa Lohja700 -juhlavuoden ohjelmaa.

Syksyn Ollaan yhdessä -tilaisuudet alkavat elokuun lopussa, jolloin Ceta Lehtniemi esittää 

 ”Elämänkaaria ja kuvamuistoja”. Lohja700 näyttelykuvia ja kuvia Krellin kotisivuilta. Syyskuun vieraana on lohjalaisten hyvin tuntema Torsti Salonen. Hän kertoo Lohjan historiasta Lohja700 -juhlavuoteen liittyen. Lokakuussa tulee yhdistyksen vieraaksi piirijohtaja Timo Kaukomaa Uudenmaan Kansanlähetyksestä. Hänen aiheenaan on  ”Suuressa mukana – Kansanlähetyksen sisä- ja ulkolähetys”. Marraskuussa on paluu Suomen kohtalonhetkiin toisen maailmansodan myrskyissä filmien välityksellä. Niitä esittää yhdistyksen jäsen Martti Siippola. Joulujuhlassa yhdistyksen vieraana ovat rakastetut Hannu ja Maija Nyman. Vuosi päättyy  joululounaaseen, jonka jäsenet nauttivat tänä vuonna Vivamon ravintolassa.

Krell on yhteiskristillinen, puoluepoliittisesti sitoutumaton eläkeläisjärjestö, joka kokoaa yhteen hyvin eri taustoista tulevia ihmisiä, joilla on yhteinen arvopohja. Tällä linjalla katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen ja suunnittelemme jo nyt yhdistyksen 20 vuotisjuhlavuotta 2024.

puheenjohtaja Alli Brummer