Jalkapalloseura FC Saukkolan Pallo ry juhlisti lauantaina 9.7. jäsentensä ja heidän perheidensä kanssa 20-vuotista taivaltaan Nummen urheilukentällä. Juhlapäivälle luvatut vesisateet pysyivät sopivasti poissa ja noin sadan hengen juhlakansa pääsi nauttimaan parituntisesta juhlasta hyvillä mielin.

Yli 200 pelaajan lähiseura

SauPan vihreisiin pelipaitoihin pukeutuneita pelaajia näkyi nurmikentälle ja sen ympäristöön sijoitetuilla erilaisilla puuhapisteillä sankoin joukoin. Seuran tiedottaja Annukka Miettinen avasi juhlan puheella, jossa matkattiin seuran alkujuurilta tähän päivään.

–FC Saukkolan Pallo on perustettu vuonna 2002 halusta tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa jalkapalloa matalalla kynnyksellä omassa lähiseurassa. Tätä olemme pyrkineet vaalimaan SauPassa koko toiminnan ajan.

–Pelaajamäärämme ovat kasvaneet näiden vuosien aikana ja nykyään seurassa pelaa ja harjoittelee yli pari sataa pelaajaa kuudessa ikäkausijoukkueessa. Lisäksi SauPalla on omat miesten ja naisten harrastejoukkueet, Miettinen kertoi.

–Toimintamme ei olisi mahdollista ilman noin 40 vapaaehtoista valmentajaa, apuvalmentajaa, huoltajaa, joukkueenjohtajaa ja muuta toimihenkilöä. Annetaan isot aplodit heille!

Ja mitäpä olisikaan jalkapalloseuran juhla ilman kunnon kannustushuutoa. Huuto ”S-A-U-P-A, mikä se on, SauPa!” kaikui varmasti ainakin Pusulaan asti.

Alexander Wessberg antoi FC Saukkolan Pallon 20-vuotisjuhlissa vinkkejä, miten tullaan hyväksi pallotaituriksi. (Kuva: Elina Jouhi)

Ottakaa pallo haltuun”

Juhlien kohokohtana nähtiin yllätysesiintyjä Alexander Wessberg, joka on nelinkertainen freestyle-jalkapallon suomenmestari sekä maailman kärkinimiin kuuluva freestyle-jalkapalloilija. Hyväntuulinen Wessberg hämmästytti yleisöä pompottelemalla ja pyörittelemällä palloa koko kehollaan vuorotellen päästä varpaisiin.

–Jos haluatte tulla hyviksi pallonkäsittelijöiksi, aloittakaa pomputtelemalla palloa jalalla kymmenen kertaa putkeen. Kun se alkaa sujua, sen jälkeen mikä tahansa on mahdollista, Wessberg vinkkasi.

Wessberg veti pari freestyle-esitystä musiikin tahdissa ja nauratti saupalaisia todetessaan heidän olevan vaativa yleisö. Tämän jälkeen väliaplodeja satelikin Wessbergille ja pallotaiturin vitsailu sai lisää suosionosoituksia osakseen.

–Nyt on teidän vuoronne ottaa pallo haltuun ja haastaa minut pelikentällä, Wessberg houkutteli pelaajia haastamaan hänet kaksintaisteluun.

Sekä katsojilla että pelaajilla oli naurussa pitelemistä, kun Wessberg kikkaili pallon pois vastustajiltaan erilaisilla taktiikoilla. Saupalaisilla oli mahdollisuus myös kysellä pallotaiturilta neuvoja temppujen tekemiseen kädestä, tai jalasta, pitäen.

Freestyle-jalkapallon nelinkertainen suomenmestari Alexander Wessberg näytti
saupalaisille, miten pallon kanssa voi temppuilla. Taustalla seuraavat Antti Forsström ja Pekka
Juvonen. (Kuva: Elina Jouhi)

Piirustuskilpailussa syntyi taidetta

Juhlaväellä oli mahdollisuus testata jalkapallotietouttaan eri puolille kenttää sijoitettujen kysymysten avulla. Kysymyskimarassa kaikkien oikein vastanneiden kesken arvottiin jalkapallo, jonka voitti Timo Juselius.

Pomppulinna ja sumopainipuvut taisivat olla varsinkin nuoremman juhlakansan suosiossa. Nälkäkään ei juhlissa päässyt yllättämään, SauPa tarjosi buffetista mm. munkkeja, joiden voimin pelaajat jaksoivat suunnistaa seuraavaan aktiviteettiin sokerinmurut suupielistä ropisten.

Juhlavuoden kunniaksi FC SauPa järjesti myös piirustuskilpailun, jonka aiheena oli keksiä seuralle oma maskotti. Mielikuvitus saikin tässä piirustuskilpailussa lentää oikein toden teolla ja nähtiinpä piirtäjien kynistä syntyvän niin SauPa-käärmeitä kuin SauPa-perunakin. Seuran jäsenet voivat toimittaa piirustuksia toimihenkilöille vielä lokakuun loppuun asti.

Juhlien lopuksi jokainen halukas sai mukaansa kotiin vietäväksi vielä jalkapallon näköisen ilmapallon. Ilmapalloista riitti juhlissa hupia muutenkin, kun pallot karkailivat kesäisen tuulen voimasta pitkin Nummen urheilukenttää.

Elina Jouhi

Veljekset Julius ja Joona Jouhi ottivat toisistaan mittaa sumopainitatamilla. Henri
Huuhka valvoi painijoiden otteluita. Vuoroaan odottamassa Jasmin Iso-Markku. (Kuva: Elina Jouhi)