Opiskelijalle edullinen sähkösopimus kannattaa hankkia Fortumilta. Fortum tarjoaa opiskelijoille erityisen sähkösopimuksen alennuksella, joka auttaa pitämään kustannukset kurissa tiukan budjetin keskellä.

Opiskelijaetuna saat 50 % alennuksen sähkösopimuksesi perusmaksusta koko vuodeksi. Normaalisti perusmaksu on 4,90 € kuukaudessa, mutta opiskelijaetusi avulla maksat vain 2,45 € kuukaudessa. Tämä tarjous on voimassa rajoitetun ajan, joten kannattaa toimia nopeasti ja hyödyntää etu.

Katso tästä tarkemmin Fortum Tarkka opiskelija-alennus

Kätevä seuranta Oma Fortum -sovelluksella

Oma Fortum -sovelluksen avulla voit helposti seurata sähkönkulutustasi, sähkön hintaa ja tulevaa sähkölaskuasi. Sovellus tekee sähkönkulutuksen hallinnasta vaivatonta ja selkeää, jolloin voit paremmin ymmärtää ja kontrolloida kulutustasi.

Sovellus tarjoaa reaaliaikaista tietoa sähkönkulutuksestasi. Näet, miten pienetkin muutokset käyttäytymisessäsi vaikuttavat sähkölaskuun, ja voit optimoida kulutustasi säästääksesi rahaa ja energiaa.

Opiskelijan sähkösopimus Fortumilta – 3 syytä valintaan

  1. Edullinen: 50 % alennus kuukausimaksusta joka kuukausi, vuodeksi! – säästösi 27 €.
  2. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus: Et sitoudu pitkään sopimuskauteen.
  3. Ympäristöystävällinen: Sähkösi on 100 % hiilidioksidipäästötöntä. Voit valita myös 100 % uusiutuvaa tai aurinkoenergiaa.

Opiskelijan sähkösopimuksen hinta ja sähkölaskun suuruus

Opiskelijabudjetti on usein tiukka ja menojen ennustaminen tärkeää. On hyvä arvioida, mikä on sähkölaskun osuus kuukausibudjetista, jotta voit hallita talouttasi paremmin ja välttää yllätyksiä.

Sähkön kokonaiskustannukset koostuvat sähköenergian hinnan lisäksi sähkönsiirron hinnasta ja sähköverosta. Voit itse vaikuttaa vain sähköenergian hintaan, kun taas sähkönsiirto- ja veromaksut ovat kiinteitä.

Sähköenergia

Useimmat opiskelija-asunnot ovat pieniä, kerrostaloyksiöitä tai -kaksioita. Näissä ei yleensä ole sähkölämmitystä, ja sähkönkulutus on muutenkin maltillista. Tämä tekee sähkönkulutuksen hallinnasta suhteellisen helppoa ja edullista.

Harva opiskelija pesee päivittäin useita koneellisia astioita tai pyykkiä. Viihde-elektroniikka ja läppäri saattavat olla aktiivisessa käytössä, mutta niiden sähkönkulutus on suhteellisen matalaa. Voit itse seurata sähkönkulutustasi ja säästää energiaa.

Sähkönsiirto

Sähkönsiirron hoitaa paikallinen sähkönsiirtoyhtiö, joka määrittää itse hintansa. Kuluttajana et voi kilpailuttaa tätä hintaa. Sähkönsiirtoyhtiö laskuttaa sinua usein omalla laskullaan, jolloin saat kaksi sähkölaskua. Tämä on hyvä ottaa huomioon budjetoidessasi kuukausittaisia menoja.

Sähkövero

Sähkön hinta koostuu sähköenergian hinnasta ja sähkön siirtohinnasta. Lisäksi siihen lisätään sähkövero (24 %), jonka paikallinen sähköverkkoyhtiö laskuttaa osana sähkön siirtohintaa. Tämä on kiinteä kustannus, joka lisätään sähkön hintaan.

Yhteenveto

Opiskelijalle sopiva sähkösopimus on edullinen ja helppo hallita. Fortumin opiskelija-alennukset ja ympäristöystävälliset vaihtoehdot tekevät siitä houkuttelevan valinnan. Hyödyntämällä Oma Fortum -sovellusta voit hallita ja optimoida sähkönkulutustasi helposti.