Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Häätapahtumasta vinkkejä juhlien suunnitteluun

häät, juhlat, Puu-Anttila

Puu-Anttilassa järjestetään sunnuntaina 14.4. Häät, juhlat, lahjat -tapahtuma, joka on suunnattu sekä häitä että muita kevään ja kesän juhlia suunnitteleville. Vinkkejä voi hyvin hakea esimerkiksi ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin. Tapahtuman järjestää Juhlatuotanto.

–Järjestelyissä ollaan jo hyvällä mallilla ja näytteilleasettajia on ilmoittautunut mukaan, vaikka emme ole vielä markkinoineetkaan tapahtumaa. Yritämme saada kasaan hienon tapahtuman, kertoo Nina Röntynen Juhlatuotannosta.

Häät, juhlat, lahjat -tapahtuma tulee olemaan Puu-Anttilan joulun jälkeen toinen Juhlatuotannon järjestämä tapahtuma uudistuneessa Puu-Anttilassa. Röntynen on nyt ensimmäistä kertaa itse järjestämässä häätapahtumaa, mutta kokemusta alalta löytyy paljon jo ennestään. Hän on ollut vuosien ajan mukana häämessuilla ja muissa häätapahtumissa, tehnyt häämeikkejä ja -kampauksia sekä ottanut hääkuvia.

–Ajattelin, että Lohjallekin tarvitaan häihin ja muihin juhliin liittyvä tapahtuma. Juhlatuotanto järjestää juhlia, joten tällainen tapahtuma on luonnollista jatkoa yrityksen toiminnalle. Tarkoituksena on, että tapahtumassa myös yhteistyökumppanit voivat tavata toisiaan ja että heidän tuotteistaan ja palveluistaan kerrotaan tapahtuman jälkeenkin verkkosivuilla, Röntynen taustoittaa.

Hääkuvassa tunteen tulee välittyä. Tapahtumassa voi keskustella mm. hääkuvauksesta. (Kuva: Ninka Photography)

Paikalliset palveluntarjoajat esille

Häät, juhlat, lahjat -tapahtuma on vielä osin suunnitteluasteella, mutta siitä toivotaan ainakin hyvin aktiivista tapahtumaa, joka kokoaa yhteen häihin ja muihin juhliin liittyviä yrityksiä. Ohjelma on vielä avoinna, mutta luvassa on ainakin esimerkiksi hääkakkumaistiaiset.

–Tarkoituksena on tuoda esille laajalla kattauksella palveluntarjoajia kukkakauppiaista koruliikkeisiin. Tavoite on, että tulija saa yhdellä silmäyksellä kuvan tapahtuman tarjonnasta. Haluamme tuoda esille paikallisia yrityksiä ja parantaa heidän yhteistyötään. Usein kuulee sanottavan, ettei Lohjalta saa jotain, mutta kyllä täältä saa paljonkin, Röntynen sanoo.

Hän kannustaa ihmisiä tutustumaan paikalliseen tarjontaan, eikä vain selailemaan verkkokauppojen sivuja.

–Nettikaupoista ei saa palvelua. Kun järjestää elämän tärkeitä juhlia, voi herätä paljon kysymyksiä. Silloin asiakaspalvelun rooli korostuu, ettei tule tehtyä vikaostoksia.

Lohjalta löytyy vaikka mitä. Tapahtumalla halutaan osaltaan vaikuttaa siihen, että palvelut myös säilyvät. Röntynen nostaa esille lahjat.

–Meillä on pieniä, persoonallisia yrityksiä, jotka tarjoavat elämyslahjoja. Tarkoituksemme on koostaa yhteen, mitä kaikkea kivaa paikkakunnalta löytyy, kun suunnittelee esimerkiksi polttareita.

Yksityiskohdat ovat tärkeitä juhlatyylin suunnittelussa. Tapahtumasta saa ideoita kampauksiin ja koruihin. (Kuva: Ninka Photography)

Puu-Anttila kerää kiitosta juhlapaikkana

Juhlatuotanto on Röntysen ja Noora Hannuksen yritys, joka on nyt toiminut Puu-Anttilassa vuoden verran. Juhlia on järjestetty valmistujaisista häihin ja syntymäpäivistä pikkujouluihin. Juhlatuotannon kautta saa kattavan paketin, johon kuuluvat mm. meikkaus, kampaus, valokuvat ja koristeet.

–Olemme päässeet hyvin vauhtiin. Juhlia on järjestetty 20 hengen tilaisuuksista 200 hengen juhliin. Ensimmäinen vuosi on haasteellisin, kun pitää tehdä niin paljon hankintoja ja testauksia, mutta hyvältä näyttää ja Puu-Anttila on saanut kiitosta puitteistaan ja sijainnistaan. Tässä on kaikki lähellä, kuten kirkko, majoituspaikat ja yöelämä, Röntynen kertoo.

–Meillä on erilaisia teemoja, joihin mm. koristelu ja ruoka perustuvat. Teemat ovat puutarha, järvi ja metsä. Metsä on ollut tähän mennessä suosituin teema. Se onkin ihana ja maanläheinen. Talvella esille tuodaan enemmän havumetsää ja kesällä lehtimetsää. Aiomme tuoda myös Häät, juhlat, lahjat -tapahtumassa esille teemoista rakentuvat kattavat kokonaispaketit, hän jatkaa.

Juhlatuotanto sai alkunsa eräänä kesäpäivänä, kun Röntynen ja Hannus istuivat alas ja keskustelivat.

–Huomasimme, että meillä on samanlaista näkemystä ja kokemusta asioista ja ajattelimme yhdistää voimamme. Olemme molemmat työmyyriä, Röntynen kertoo.

Häätapahtumasta löytyy ideoita juhlien teemaan kattauksesta kutsuihin. (Kuva: Ninka Photography)

Mukaan Häät, juhlat, lahjat -tapahtumaan

Tapahtumassa ovat mukana jo mm. Henna´s -yksilölliset juhlavaatteet (myös miesten pukeutuminen), Kauneushoitola Linen, ToeStar, Runawayplan, Juhlatuotanto, Pink Lemon,

Ninka Design & Photography ja Joentaus. Röntynen kutsuu mukaan alan yrittäjiä sekä myös muita juhlapaikkoja.

–Yrittäjien välinen yhteistyö on tärkeää. Asiakas valitsee sitten oman makunsa mukaan, missä hän järjestää juhlansa. Olemme myös miettineet palvelupaketteja eri yritysten kesken, Röntynen sanoo.

–Otamme ideoita vastaan, tervetuloa mukaan, hän toivottaa.

SMS