Viime viikonloppuna pelattiin Ahvenanmaalla naisten harrasteturnaus, jossa Harjun Kiekon Ladyt-joukkue oli voitokkaasti mukana. Lady Team Cup on kuulunut joukkueen kevätrituaaliin jo neljä kertaa aiemminkin. Kahdesti on voitettu hopeaa, kerran pronssia ja kerran jääty neljännelle sijalle. Turnauksessa oli mukana kaksi joukkuetta Maarianhaminasta, neljä Ruotsista ja HaKi Ladyt, joten näitä joukkueita vastaan harvemmin päästään pelaamaan.

Joukkueen valmentaja Asta Einistön strategia oli alusta asti peluuttaa rentoa kiekkoa, pitää hauskaa jäällä ja jään ulkopuolella. Lauantai aamulla kahdeksalta oli heti ensimmäinen peli. Hotellin viikonloppuaamiainen oli niin myöhään, että hierottiin vain unihiekat silmistä ja tyhjin vatsoin suoraa peliin. Se ei vauhtia haitannut ja voitto pelistä toista kotijoukkuetta Lady Team White (LTW) vastaan maalein 1-6. Sama vauhti jatkui koko päivän ja joukkue voitti Värmdön 0-6 ja Rimbon 0-3. Hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaiaamu alkoi vielä alkusarjapelillä Huddinge Hurricanesia vastaan. HaKilla oli pelissä panoksena alkusarjavoitto ja Huddingenillä pääsy pronssipeliin, joten tiukkaa vääntöä odotettiin. HaKin rento pelaaminen ja hyvä meininki kuitenkin jatkuivat. Huddinge kaatui selvin lukemin 1-5 ja alkusarjan voitto takasi pääsyn finaaliin.

Finaalissa vastaan luisteli toinen kotijoukkue Lady Team Green (LTG). Pelistä odotettiin kovinta tähän saakka, koska LTG oli myös voittanut kaikki alkusarjapelinsä. Alkusarjan voitto ratkesi kuitenkin HaKille paremmalla maalierolla (HaKi 26-3, LTG 18-7). Heti erän alkuun LTG otti 2min jäähyn ja HaKille tarjoutui tilaisuus avata maalinteko. Toisin kuitenkin kävi ja kotijoukkue teki alivoimamaalin. HaKi joutui ensimmäistä kertaa turnauksessa tappio asemaan. Vähän tuon jälkeen HaKin Noora Anttila otti vielä 2min rangaistuksen ja tilanne alkoi näyttää pahalta. Joukkueen kuopus Tiia Kinnula oli kuitenkin eri mieltä ja teki läpiajosta alivoimamaalin. Peli olikin yhtäkkiä tasan ja HaKi sai taas juonesta kiinni. Peli alkoi kääntyä HaKille ja erän loppuun maalasivat vielä Elina Pursiainen ja Sini Keskitalo. Toinen erä alkoi salamamaalilla 43 sekuntia aloituksesta, kun Kinnula oli taas pahanteossa. Vastustajan epätoivo alkoi näkyä, kun LTG protestoi melko äänekkäästi maalia maalivahdin häirinnällä ja tuomari sai selittää pitkään, että maali hyväksyttäisiin. Päätimme kuitenkin, että ei lähdetä hermoiluun mukaan ja pelataan yhtä iloista kiekkoa, kuin koko turnauksenkin. Kapteeni Kirsi Saarinen näytti mallia tehden vielä kaksi maalia ja lopputulos näin ollen selkeästi HaKille 1-6. Turnaus-sivut ja tarkemmat tilastot internetistä https://www.cuponline.se/teamView.aspx?cupid=28845&id=127505.

Kauden pelit olivat nyt siinä, mutta vielä treenataan jäällä toukokuun loppuun saakka. Ensi kaudella todennäköisesti HaKi Ladyt pelaa jääkiekkoliiton naisten eteläistä harrastesarja classicia. Joukkueessa on hyvä runko kasassa, mutta pelaajia tarvitaan lisää. Jos haluat aloittaa uuden hienon harrastuksen tai herätellä vanhaa, tule mukaan tutustumaan. Kaiken tasoiset, yli 15-vuotiaat naiset ja tytöt ovat tervetulleita. Jääajat löytyvät Ladyjen nettisivuilta http://harjunkiekko.fi/joukkueet/3355/kalenteri , lisätietoja joukkueen johtajalta Ninnu / 0504422020 ja Facebookista https://www.facebook.com/haki.ladyt/ . 

Turnauksessa mukana: Päävalmentaja Asta Einistö Maalivahti Janica Andström #35. Puolustajat Sari Suikki #5, Ninja Salovaara-Rinne #18, Thea Keto #46 ja Anu-Leena Hongell #85. Hyökkääjät Elina Pursiainen #9, Kirsi Saarinen #10, Noora Anttila #13, Liisa Kemppainen #24, Piia Räty #25, Sini Keskitalo #77, Julia Peräkylä #86, Tiia Kinnula #98.