Tytyrin Elämyskaivos valmistautuu jo hyvää vauhtia halloweeniin. Koko perheen teemakierrosten lisäksi järjestetään myös suosittu pimeä kierros.

Tytyrin Elämyskaivoksen uumenissa Lohjalla järjestetään marraskuun alussa perinteeksi muodostuneet halloween-teemakierrokset. Tytyrin Elämyskaivoksen hämärät ja koleat käytävät tarjoavat ainutlaatuisen ja teemaan sopivan tunnelman, kun taas oppaiden asiantuntemus sekä teatterin keinoin luotu tarina tekevät yhdessä elämyksellisen kierroksen. Halloween-kierroksia on kaksi erilaista; koko perheen kierros la 3.11. ja su 4.11. klo 11 ja klo 13.30 sekä pimeä kierros lauantaina 3.11. klo 20.

Koko perheen kierroksilla tavataan itseään vääränlaisena pitävä Kurpitsa. Harmitus on hänellä tästä syystä suuri, mutta onneksi matkan aikana Kurpitsa kohtaa hahmoja, jotka vakuuttavat hänen olevan aivan oiva juuri sellaisena kuin on. Koko perheen halloween-kierros on Lohjan Harrastajanäyttelijöiden käsikirjoittama ja näyttelemä. Tarina on rakennettu ilon ja halloween hauskuuden kautta, jotta perheen pienemmätkin viihtyvät kierroksella.

Lauantai-illan pimeää kierrosta ei taas suositella perheen pienemille, sillä pimeällä kierroksella sukelletaan kaivoskierrokselle pelkän otsalampun varassa ja kaivoksen pimeys voi yllättää kokeneemmatkin kävijät. Tytyrin Elämyskaivoksen pimeitä kierroksia on järjestetty jo useamman kerran eri tapahtumien yhteydessä. Suuren suosion johdosta pimeä kierros järjestään nyt myös syksyin pimeimpään hetkeen. Pimeän kierroksen järjestävät Lohjan Oppaat ry.

Liput halloween-kierroksille voi ostaa Netticketin kautta. Pimeälle kierrokselle pääsee muutaman euron edullisemmin, kun ottaa oman otsalampun mukaan. Suositusikäraja koko perheen kierroksille on 3 – 10 vuotta ja pimeällä kierrokselle yli 15 vuottta. Kaikille kierroksille saa ja toivotaankin, että pukeudutaan teeman mukaisesti ja pilke silmäkulmassa sekä tietenkin lämpimästi. Elämyskaivoksessa on +8 astetta lämmintä sekä kypäräpakko. Kypärät kaivokseen tulevat Elämyskaivoksen puolesta.

Tytyrin Elämyskaivoksen Halloween teemakierrokset toteuttavat: Lohjan Matkailupalvelukeskus, Tytyrin Elämyskaivos, Lohjan Harrastajanäyttelijät ry sekä Lohjan Oppaat ry

Halloweenin aikaan kaivoksen käytävillä voi kohdata kummallisia kulkijoita. (Kuvat: Jaana Turunen)