Monesti tapahtumaa järjestäessä halutaan saada omalle tapahtumalle mahdollisemman laaja huomio. Yksi tapa omasta tapahtumasta kertomiselle on paikallislehti kuten Ykkös-Lohja ja sen digitaaliset alustat. Jos saat tiedotteesi lehden sivuille, saa se sitä kautta kymmenien tuhansien ihmisten potentiaalisen huomion. Mutta miten saisit oman tiedotteesi lehteen?

Tiedotteen muoto

Kirjoita tapahtumastasi tai asiastasi yksi tekstitiedosto kuten word, tai vastaava, missä kerrot tärkeimmät asiakohdat selkeästi: Mitä tapahtuu, koska ja missä. Mitä tapahtuma sisältää, ja kuka järjestää. Kerro myös selkeäsi onko tapahtuma maksuton vai maksullinen. Mikäli tapahtuma on maksullinen, ei se pääsääntöisesti pääse lehden sivuille, ilman mainontaa. Tämä periaate syntyy lehden omasta toiminnasta, mikä perustuu täysin ilmoituksista maksettaville mediatilamaksuille. Vaikka kaupunkilehti Ykkös-Lohja mielellään kertoo tulevista tapahtumista alueellisesti, ovat maksuttomat tapahtumat etusijalla varsinkin mahdollisten tiedotteiden pääsystä lehden sivuille.

Jos tapahtumasi on maksullinen, saat siitä ilmoituksen lehteen suoraan nettipalvelusta maksamalla vain 25 euroa. Mutta, mikäli olet laittamassa oikean mainoksen lehteen, kannattaa siitä keskustella aina erikseen mediamyynnin kanssa.

Aikataulu

Ole ajoissa liikkeellä ja lähetä tiedotteesi vähintään kahta viikkoa ennen tapahtumaa. Samoin, jos olet järjestämässä mahdollisesti jonkinlaista tiedotustilaisuutta, tee sekin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Jos nimittäin haluat toimittajan paikalle, ei se välttämättä onnistu 1-2 päivän varoitusajalla.

Tiedotteen kuvat

Jos tiedotteesi lopulta pääsee lehden sivuille, on hyvä laittaa mukaan myös valokuva. Sellainen, joka on tarpeeksi tarkka ja hyvä kuvaamaan tulevaa tapahtumaa. Ole myös varma, että sinulla on kuvaasi käyttöoikeus – emme voi käyttää kuvaa, joka ei ole teidän omanne, tai johon teillä ei ole käyttöoikeutta. Se, että lähetätte lehteen kuvanne, ei välttämättä tarkoita, että sitä kuitenkaan käytetään. Kuten ei sekään ole varmaa, että tiedotteenne päätyy lehden sivuille.

Lopuksi

Lähetä tiedotteesi sähklöpostitse toimituksen osoitteeseen toimitus@ykkoslohja.fi. Älä lähetä sitä myyntiin, tai päätoimittajalle, tai toimittajalle, vaan toimitukseen. Toimitus päättää omassa toimituspalaverissa eri tiedotteiden ja puffipyyntöjen pääsystä lehden sivuille. Kaupunkilehti Ykkös-Lohja ilmestyy vain kerran viikossa, joten erilaisten tiedotteiden mukana olo on rajattu saatavilla olevan tilan mukaisesti, joka myös vaihtelee viikoittain.