Hämeen ammattikorkeakoulussa e-urheilutoiminnot ovat rakentuneet HAMK Gaming Academy –konseptin alle. HAMK Gaming Academyn tarkoituksena on mahdollistaa opiskelijoille kytkeytyminen e-urheiluun joko liiketoiminnan tai pelikehityksen näkökulmasta. HAMK Gaming Academyn yhteyteen on rakentumassa myös opiskelijayhteisö, jossa opiskelijat toteuttavat turnauksia, liigoja ja kehittävät e-urheilua HAMKin sisällä. HAMK Gaming Academyn kautta opiskelijan on myös mahdollista päästä HAMKin edustusjoukkueeseen, jonka kautta HAMK Gaming -joukkue osallistuu turnauksiin.

Me suomiesports.fi palvelussa kannustamme HAMKin tapaa edetä asiassa suunnitelmallisesti. E-urheilu kasvaa Suomessa ja muualla maailmassa kovalla vauhdilla ja jo tämä päivänä useampi suomalainen toimii lajin parissa ammattilaisena. Tulevaisuudessa näitä ammattilaisia tarvitaan lisää ja siksi HAMK Gaming Academy on hieno asia, kertoo Kari Oksanen suomiesports.fi palvelusta.

HAMK Gaming Academy lähestyy e-urheilua liiketoiminnan näkökulmasta, antaen käsityksen myös pelaamisen mahdollistavasta ympäristöstä siitä kiinnostuneille nuorille. Pelaaminen ammattilaisena on paljon muutakin kuin vain itse pelaamista, ja sitä me myös suomiesports.fi palvelussa ajamme eteenpäin – suomalaisen e-urheilun ekosysteemin rakentamisesta ja kehittämistä.

HAMKin e-urheilutoiminta käynnistyi vuonna 2020 ja toiminnassa on jo nyt mukana tekijöitä HAMKissa yli 10 eri koulutuksesta. HAMK Gaming Academyn toiminta, kuten e-urheilu yleisestikin, on erittäin kansainvälistä, joten toiminnan kautta opiskelijat saavat myös näkemystä e-urheiluun kansainvälisenä kokonaisuutena.

HAMK Gaming Academyn taustalla toimivat Eveliina Toivonen ja Jukka Raitanen näkevät e-urheilun mielenkiintoisena trendinä, josta myös suuri osa opiskelijoista on kiinnostunut. Toivonen ja Raitanen kuvaavat ensimmäisen kurssin kautta tulleiden kontaktien olevan tärkeitä tulevaisuuden kehittämisessä ja pitävät opiskelijoiden, yritysten sekä julkisen sektorin yhteistyötä hyödyllisenä mallina suomalaisen e-urheiluympäristön kehittämiselle.

HAMK Gaming Academyyn ei ole mahdollista hakea erikseen, vaan opintojaksot ja moduulit ovat tarjolla kaikille HAMKin opiskelijoille. Kursseja on kolmella tasolla, jotta opiskelijat voivat rakentaa toimintoon liittyen omat opintopolkunsa. Lisätietoja HAMK Gaming Academysta löydät osoitteesta  www.hamk.fi/gaming 

Sivuston palvelut

SuomieSports.fi kertoo e-urheilu alan uutisista ja vihjaa uusista peleistä sekä kertoo mahdollisuuksista sitä mukaan. kun niitä on saatavilla. Lisäksi sivusto tarjoaa maksutta kaikille oppilaitoksille ja kurssittajille mahdollisuuden tulla esille. Mukana ovat jo esillä Incoach, Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Prakticum, Raahen eSports Academy sekä Sasky Esports.

Nyt etsimme koko Suomesta alan osaajia ja nimenomaan sellaisia henkilöitä, jotka haluavat olla mukana kehittämässä Suomen e-urheilukenttää pitkällä aikatähtäimellä. Emme itsekään ole tässä vuoden tai kahden ajatuksella, vaan tavoitteena on luoda tukijärjestelmä tulevaisuudelle.

Sivusto on jo avattu ja toimintoja lisätään lähes päivittäin. Nyt 17.12.2020 on sivustolle lisätty tanskalaisen GameScore Keeperin online seuranta CS:GO peleistä, ja sitä mukaan kun suomalaiset pääsevät omilla joukkueilla muihinkin liigoihin, on tarkoituksena lisätä myös näiden seurannat sivustolle.