Kuvassa vasemmalta oikealle: Hh Iida Savola, Shg Päivi Savola, Hh Monica Backman-Ahlfors, Hml Teemu Savola, Hh Tarja Franklin, Hml Anu Leo
Kuvassa vasemmalta oikealle: Hh Iida Savola, Shg Päivi Savola, Hh Monica Backman-Ahlfors, Hml Teemu Savola, Hh Tarja Franklin, Hml Anu Leo

Helmen Hammaslääkärit on toiminut Lohjalla ”aina”. Tarkemmin sanottuna vastaanotolla on ikää lähes 50 vuotta.

Vuonna 2014 edelliset omistajat (Kanniset) luopuivat vastaanotosta eläköitymisen vuoksi tehden sitä ennen 40 vuotta yhdessä töitä. Tämän jälkeen on Helmen Hammaslääkäreiden henkilökunnassa tapahtunut muutoksia.

Anu Leo tuli Jyrki Mäntyvaaran tilalle muutama vuosi sitten ja kesällä 2022 saimme vastaanottomme vahvistukseksi suukirurgin, dos Pertti Patisen. Hän toimii vastaanotollamme muutamana päivänä kuukaudessa.

Hampaiden kiinnityskudossairauksien (parodontiitti) erikoishoitoja tarjoaa meillä tänä keväänä aloittanut erikoistuva hammaslääkäri Sari Hotti.

Nyt elokuussa vastaanotollamme on aloittanut uusin rekrytointimme Teppo Kinnunen, jolla hänelläkin jo vankka vuosien kokemus hammaslääkärin työstä.Täällä oli selkeä tarve lisäavulle, ja nyt meillä on mahdollisuudet tarjota laadukkaita palveluita myös uusille asiallaille. Meillä on nyt tarjota kolmen hammaslääkärin, suukirurgin, parodontologin ja suuhygienistin palveluja.
Vaikka väkeä on nyt enemmän, pyrimme siihen, että sama potilas käy aina samalla lääkärillä, koska hammaslääkärillä on usein potilaasta paljon ”hiljaista tietoa”, jota potilaspapereista ei ilmene. Tämä helpottaa hoitoa ja koituu aina potilaan parhaaksi.

Hammaslääkäri Teemu Savola

Tarjolla kattavasti hampaidenhoidon toimenpiteitä

Tarjoamme tällä hetkellä vastaanotollamme kattavasti kaikkia hammashoitotoimenpiteitä lukuunottamatta oikomishoitoa. Perushammashoito, suuhygienistipalvelut, valkaisut, protetiikka, suukirurgia, hammasimplantit kuuluvat peruspalveluihimme.

Lisäksi alkuvuodesta aloimme tarjota uniapneatutkimuksia asiakkaillemme.

Jos tutkimuksissa ilmenee tarvetta, niin uniapnean hoitoon valmistamme vastaanotollamme keuhkolääkärin suosituksesta uniapneakiskoja. Myös kuorsausta pystytään ehkäisemään samoilla kiskoilla. Saa puolisokin nukkua rauhassa.

Oletko 20-35 vuotias?

Jos olet tässä ikähaarukassa, saatat elää elämäsi yhtä kiireisintä aikaa, ja silloin saattaa hampaiden hoito unohtua ja tuntua vähemmän tärkeältä.
Nämä vuodet ovat kuitenkin omalle terveydelle tärkeitä vuosia, ja hampaiden kotihoidon perustaa ei pidä unohtaa: hampaat tulisi pestä aamuin illoin ja hoitaa myös hampaiden välit.

Meillä henkilökunta kyllä opastaa ja auttaa asiakkaitamme löytämään ne oikeat tekniikat oikean ja tehokkaat hampaiden pesun ja hampaidenvälien puhdistamiseen.

Meille tärkeintä on, että asiakkaalla on hoidon jälkeen parhaat mahdolliset edellytykset hoitaa hampaitaan kotona menestyksellä.

Yllätyksiä voi sattua

On hyvä tietää, että karies eli reikiintyminen, on tarttuva sairaus. Se voi siis tarttua oikeissa olosuhteissa esimerkiksi aikuisten suudellessa, ja lapsille jopa tutin kautta, jos aikuinen on ”putsannut” pudonneen tutin omassa suussaan.
Hyvästä suuhygieniasta huolehtimalla vähennät tartunnan riskiä huomattavasti. Hammaskivikin pysyy poissa ja hengitys raikkaana.

Uutta tekniikkaa

Helmen hammaslääkärit on aina tahtonut pysyä kehityksessä mukana.
Digitaaliset jäljennösmenetelmät (Cerec) tulivat vastaanotolle vuonna 2009.

Laitteita on päivitetty sen jälkeen niin että pystymme vastaanotollamme valmistamaan kokokeraamisen kruunun tai sillan potilaan suuhun tarvittaessa, vaikka yhden päivän aikana.

Cerecillä pystymme valmistamaan todella kestäviä rakenteita. ”Kestävät isältä pojalle”, mikäli kotihoito on kunnossa. Digitaalisesti pystymme toteuttamaan edellä mainitut kiskohoidotkin.

Lohjan ensimmäinen 3D hammasröntgenlaite

Viime vuonna Helmen hammaslääkärit halusivat lisätä resursseja diagnostiikan laatuun.

Hankimme vastaanotollemme 3d-rtg-laitteen. Tällä pystymme ottamaan kolmiulotteisia röntgenkuvia hampaista ja leuoista. Tämä ei ole ikinä ensisijainen vaihtoehto vaivan selvittämiseksi.

Kliininentutkimus ja mahdolliset perinteiset kuvat ovat esimerkiksi säryn selvittelyssä ensisijainen menetelmä. 3d kuvauksella saadaan kuitenkin tarvittaessa paljon enemmän informaatiota tutkittavasta alueesta.

Esimerkiksi viisaudenhampaiden poistoja ennen on hyvä joskus ottaa 3d- kuva, josta voidaan selvittää tarkasti esim alaleuan hermon kulku suhteessa viisaudenhampaaseen.

Myös ennen implantin asennusta voidaan selvittää olemassa olevan luun määrä kolmiulotteisesti. Tarvittaessa pystytään viemään koko implantointiprosessi digitaalisesti läpi.
Jotkut haastavat juurihoidot selkeytyvät monesti tarkalla 3d kuvauksella. Kun saadaan juurikanavien anatomia selvitettyä, niin on helpompi hoitaa.

Nyt meillä on tarjolla erikoishoitoja, eikä asiakkaiden tarvitse lähteä esimerkiksi Helsinkiin 3D kuvattavaksi.

Plusterveys
Helmen Hammaslääkärit
Laurinkatu 32 B 21, Lohja

Palvelemme joka arkipäivä, ja ajanvaraus toimii normaalisti.

Puh. 019 321 456
helmenhammaslaakarit.fi