Viime lauantaina Aurlahden ranta täyttyi jälleen kalastajista, joita oli saapunut Lohjanjärvelle lähes 500 ympäri eteläistä Suomea, aina Lappeenrannasta ja Raumalta asti. Lohjan Kalaseuran järjestämä Happy Angler Challenge -kalastuskilpailu järjestettiin nyt jo kuudennen kerran ja supersuosittuun kilpailuun pääsi mukaan tänä vuonna 170 venekuntaa, enemmänkin olisi ollut tulijoita, mutta Aurlahden rantaan ei juuri enempää veneitä enää mahdu parkkiin.

Kilpailu alkoi mukavassa säässä, mutta puolen päivän aikoihin kilpailijat saivat hieman syysterveisiä muutamien sadekuurojen muodossa. Kilpailijat ovat pääosin kokeneita kalastajia, joten pienet sateet eivät menoa järvellä haitanneet. Kilpailussa oli tavoitteena saada mahdollisimman pitkä ahven, kuha ja hauki.

Lohjan Kalaseuran Kuhanvetäsen-tiimin ylläpitämä kisakeskus Cafe Aurlahden tiloissa kuhisi ihmisiä heti aamusta ja startti tapahtui kello 10.30 Isonselän reunalta. 170 veneen lähtökiihdytys on varsin näyttävä näky ja kilpailijoille sykähdyttävä kokemus.

Pisimmän kuhan (70cm) saivat Henri Saari, Antti Henriksson, Olli Saari ja Ari Westermark.

Lohjanjärvi ei ollut kilpailupäivänä kovin anteliaalla päällä, sillä kalojen narraaminen osoittautui monille venekunnille haastavaksi. Parhaat erottuivat kuitenkin selvästi isosta joukosta ja taistelu aivan kärkipaikoista oli tiukkaa aina viime hetkille asti. Kilpailijat ilmoittivat saadut kalat heti pyynnin ja mittauksen jälkeen kisakeskukseen, jonka ylläpitämä tuloksien live-seuranta oli kaikkien kilpailijoiden sekä yleisön käytössä. Kilpailun seuraaminen oli mahdollista myös Kalastajan Kanavan tuottaman Rapala Liven välityksellä. Facebook-livenä lähetetty lähetys alkoi heti aamusta ja huipentui voittajien haastatteluihin iltaseitsemän aikoihin. Kilpailun pääsponsorin Yamaha-rekka toimi kisastudiona, josta sen isäntä Jyri Kuusisalo luotsasi lähetystä. Koko lähetyksen voi katsoa jälkikäteen Kalastajan Kanavan Facebook-sivuilta.

Haastavan kilpailun voittajaksi tiensä taisteli Team Gator / American Tackle Company, jossa kilpailivat Mika Mujunen, Mika Tuominen ja Jani Friström. Voittosaaliin muodostivat hauki 69cm, kuha 66cm ja ahven 37cm. Hopealle ylsi Sport Anglers Finland; Toni Pohjalainen, Juha Ryynänen ja Mauno Mäkinen. Pronssia nappasi Team Garmin Finland 1; Saku Laaksonen, Santeri Tuulensuu ja Janne Mäkitalo. Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta Lohjan Kalaseuran verkkosivuilta. Kuvien muodossa kisafiiliksiin voi palata kilpailun Facebook-sivuilla.

Pisimmän hauen (101cm) sai Team MPA-Baits: Oscar Aaltonen, Mathias Aaltonen ja Dan Larsen.

Kilpailulla näkyvyyttä Lohjalle

Kilpailu keräsi jälleen osallistujilta laajalti positiivista palautetta ja sai runsaasti näkyvyyttä kalastajien keskuudessa eri sosiaalisen median kanavissa niin kisapäivänä, kuin jo sitä ennen ja vielä monta päivää kilpailun jälkeenkin. Noin 500 kilpailijan ja 170 venekunnan Lohjanjärvelle tuoma näkyvyys on huikea. Eikä kannata unohtaa, kuinka paljon 500 ihmistä käyttää eri muodoissa Lohjan alueen eri palveluita, kuten majoitus, ruoka, juoma, bensa ja monet muut.

Kilpailijoilta tulleen palautteen perusteella Aurlahden rantaan kaivattaisiin lisää laituritilaa veneille, esimerkiksi tällä hetkellä vesipoolokentän alue on tyhjän panttina lähes koko avovesikauden ajan. Myös järven varsin alhaalla oleva vedenpinnan taso ei ainakaan helpottanut veneiden rantautumista Aurlahdessa.

Lohjan Kalaseura haluaa lähettää erityiskiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, ilman heitä tämän Suomen suosituimman kalastuskilpailun järjestäminen ei olisi mahdollista. Kiitos Happy Angler -kalastusverkkokauppa, Yamaha, Rapala, Daiwa, Lowrance, Raymarine, Abu Garcia, Norfin, Navionics, Cafe Aurlahti sekä Lohjan kaupunki ja liikuntakeskus sekä kaikki Lohjanjärven osakaskunnat. Ensi vuonna samaan aikaan tuodaan jälleen Lohja ja Lohjanjärvi kaikkien kalastuksesta edes vähän kiinnostuneiden ihmisten tietoisuuteen!

Voiton vei Team Gator / American Tackle Company, jossa kilpailivat Mika Mujunen, Mika Tuominen ja Jani Friström.