Nyt ainakin on lunta! Viimeisten parin vuoden aikana olemme valittaneet tai vähintäänkin kuulleet, että ilmastonmuutoksen vuoksi meille ei enää tule kunnon talvia. No tänä vuonna meillä ainakin on tullut lunta ja pakkastakin on kohtuullisesti.
Oletko sinä itse minkälainen talviliikkuja? Onko hokkarit kaapissa tai kaunoluistimet piilossa, vaiko kenties jo käytössä? Tai oletko sittenkin hiihtäjä ja suksilla sivakoiva. Näiden lisäksi tottakai myös aivan tavallinen ulkoilu talvisäässä on hyväksi koko keholle.
En tiedä itse, kun en harrasta talviliikuntaa, mutta televisiota seuraamalla olen saanut sellaisen kuvan, että on sitten kyse luistimista tai suksista, niin liikkumisesta on tullut entistä enemmän laiteurheilua. Muistan kun itselläni oli pienenä poikana luistimet ja sukset, niin olin iloinen, että minulla yleensä oli ne – nykyään taitaa valinnanvaraa vain olla niin tuhottomasti ja varsinkin aktiiviharrastajissa mennään jo äärimmäisyyksiin sekä harrastevälineissä että niiden huoltamisessa.

Liittyykö talviharrastamiseen sosiaalisia paineita? Onka nuoren liikkuja päästävä joka talvi Keski-Eurooppaan laskettelemaan? Kelpaako suomalainen lähiliikuntapaikka kuten VihtiSki? Keskustele aiheesta täällä kanssamme ja kommentoi liikunnasta.

Tule keskustelemaan digissä

Miten Lohjalla? Tule keskustelemaan aiheesta lehden Facebookiin tai kotisivuille, missä tämä artikkeli julkaistaan myös. Millaiset luistelu- tai hiihtomahdollisuudet ovat Lohjalla tänä talvena?

Pidetäänkö esimerkiksi kaukaloista tai hiihtoladuista hyvää huolta, ja miten on ilkivallan, onko sitä lainkaan?

Jäällekö tekee mieli?

Ainakin itse olen nähnyt useasti Virkkalan montulla paljon luistelijoita tänäkin vuonna, aivan kuten aikaisempinakin kun vielä itse poikien kanssa siellä olen viettänyt aikaa. Lohjalla ainakin on harrastajia riittänyt aikaisempina vuosina jäille, onhan meillä niin jääkiekkoseuroja kuin myös taitoluisteluseuroja mistä valita.

Tiesitkö, että Lohjalla on 30 eri jääurheilupaikkaa, joita viikonlopun aikana huollettiin ja laitettiin kuntoon niin, että sunnuntaina 20.1. oli enää vain yksi urheilupaikka keskeneräinen!

Hiihtämään laduille

Entä hiihtäminen, Lohjan Liikuntakeskuksen hoidossa on 84 km hiihtolatua ympäri Lohjaa, missä kunnossa ne ovat?
Tiesitkö muuten, että Lohjan Liikuntakeskus lainaa suksia, monoja ja sauvoja. Välineitä voi lainata kuka vain, mutta etusijalla ovat lapset ja nuoret. Välineet ovat lainattavissa hiihtokaudella Lohjan Jäähallilta. Lainattavissa on 20 kpl perinteisen suksia erikokoisina ja 10 kpl hybridisuksia, joilla voi hiihtää sekä perinteistä että luistelutyyliä. Monoja on myössaatavilla erikokoisia.
Hiihtäjille löytyy myös apuja netistä, nimittäin sivustolla kartta.latutilanne.fi löytyy ajankohtaista tietoa myös Lohjan latutilanteesta.
Matkaluistelijoiden on pitänyt tänä talvena vielä odotella Lohjanjärven matkaluistelurataa, joka aiempina vuosia on ollut hyvinkin käytössä – matkaluistelurata ei ole vielä avoinna.
Vai oletko sittenkin hieman uskaliaampi ja harrastat avantouintia? ’Lohjan Seudun Latu ry tarjoaa talviuinti mahdollisuuden Lohjanjärven rannalla, Haikarin rannassa, lähellä keskustaa.

KO