Viime keväänä Puu-Anttilassa järjestetty Häät, juhlat ja lahjat -tapahtuma saa jatkoa, kun sunnuntaina 9.2. kello 10.00–16.00 Laurentius-salissa järjestetään Helmi-tapahtuma.

–Tapahtuma on siirtynyt Laurentius-saliin, koska näytteilleasettajia on nyt niin paljon. Heitä tulee Lohjan lisäksi myös Salosta, Porvoosta, Karkkilasta, Helsingistä ja Nummelasta. Muutama mahtuu vielä mukaankin. Olemme laajentaneet tapahtuman teemaa eli häiden, juhlien ja lahjojen lisäksi mukana ovat myös hyvinvointi, muoti ja kauneus. Sen myötä myös tapahtuman nimi muuttui, kertoo Nina Röntynen Juhlatuotannosta.

–Tapahtuman tarjonta on monipuolinen, joten se sopii kaikille, joilla on jotkin juhlat edessä tai jotka haluavat tuoda kevääseensä tai omaan hyvinvointiinsa jotain uutta, Röntynen jatkaa.

Hän uskoo, että Helmi kiinnostaa ihmisiä, sillä viime vuoden tapahtuma meni hienosti ja keräsi mukavasti kiitosta niin kävijöitä kuin näytteilleasettajiltakin.

–Meillä oli viime vuonna 100 messukassia, jotka menivät heti. Tapahtuma sai hyvää palautetta, ja moni näytteilleasettaja on tulossa innolla mukaan uudelleenkin. Ajatuksena oli heti, että tapahtumalle tulee jatkoa, iloitsee Röntynen.

Tapahtumasta löytyy mm. hääpukukirppis. (Kuva: Ninka Photography)

Valssikurssi, poseerauskoulu, hääkakkutasting, juhlapukukirppis ja outlet

Tapahtumassa on näytteillä mm. kosmetiikkatuotteita ja asiantuntija kertomassa kotimaisesta luonnonkosmetiikasta, sen käytöstä ja kaunistautumisesta ennen juhlia. Päivi Kuitusen organisoimalle hää- ja juhlapukukirpputorille voi tuoda pientä maksua vastaan pukunsa myytäväksi. Viime vuotinen juhlapuku-outlet oli menestys ja tänä vuonna valikoimassa on myös pitkiä pukuja. Paikalla on myös miesten pukeutumisen asiantuntija. Viime vuodesta tuttuun tapaan luvassa on Pink Lemonin hääkakkutasting, muita maistiaisia sekä kattauskilpailu.

–Mukana on useampikin konditoriatuotteita tarjoava yritys ja laajasti hyvinvointialan yrityksiä sekä muotia, Röntynen iloitsee.

Näytteilleasettajien tarjonnan lisäksi tapahtumassa on ohjelmanumeroita. Röntynen kertoo, että ohjelma ja näytteilleasettajat ovat eri tiloissa, joten ohjelmaan voi syventyä rauhassa muulta hälyltä. Tanssikonttori pitää kaksi kertaa puolen tunnin valssikurssin, jolle voi osallistua yksin tai parin kanssa. Maarit Lintukorpi pitää Miksi muut ei tajuu -luennon siitä, miten eri luonteet toimivat keskenään.

–Luento perustuu enneagrammiin. Miksi joku toimii niin kuin toimii ja toinen ihmettelee? Olen kuullut, että siitä tulee hauska luento, Röntynen kertoo.

Paikalla on myös fysioterapeutti kertomassa rakkauslihaksista ja siitä, miten mielihyvää voi lisätä. Lisäksi tapahtumaan yritetään saada muotinäytös. Röntynen itse pitää tapahtumassa poseerauskoulua.

–Jos ei tiedä, miten olla valokuvassa, kannattaa tulla paikalle niin saa kuvauksista irti parhaan hyödyn. Monelle esimerkiksi hääkuvaus voi olla jännittävä paikka, Röntynen avaa.

Luvassa on hääkakkutasting sekä muita maistiaisia. (Kuva: Ninka Photography)

Paikallinen osaaminen esille

Juhlatuotanto järjestää tapahtuman yhdessä paikallisten naisyrittäjien kanssa.

–Haluamme kertoa mitä kaikkea ihanaa teemme ja mitä Lohjalla tapahtuu, joten oli loogista järjestää tällainen tapahtuma, Röntynen avaa.

–Apua olemme saaneet hienosti myös Luksiasta mm. logon suunnittelun, projektisihteerin ja muotinäytöskoordinaattorin muodossa. Tätä on ollut ilo tehdä. Yhteistyössä on voimaa! Röntynen jatkaa.

Ensimmäinen tapahtuma sai alkunsa sekä Röntysen taustasta hääalalla että halusta tuoda paikallisia toimijoita esille.

–Olen ollut alalla yli 15-vuotta ja käynyt häämessuilla 1990-luvulta lähtien. Meillä on Lohjalla paljon paikallista osaamista ja palveluntuottajia, joten halusimme lohjalaisten naisyrittäjien kanssa kerätä yrittäjät yhteen ja näyttää, mitä kaikkea täältä löytyy, Röntynen taustoittaa.

Muotinäytös järjestetään kello 11.00 ja 14.00, valssikurssit klo 10.30 ja 13.00, Miks muut ei tajuu -luento 12.00, rakkauslihakset/fysioterapeutti Maria Luukkanen 13.30, poseerauskoulu ja häämuoti info/Ninka Oy ja Valkoinen Kreivitär 15.00 ja Runawayplan pakopeli 15.30. Ajat ovat suuntaa antavia ja muutokset päivittyvät verkkosivulle www.haatjuhlatlahjat.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

SMS