Tänään: 18.07.2024

Toimittaja

Helmien yö – Noche de Perlas Lohjalla

konsertti

Latinorytmit täyttävät Laurentius-salin, kun Suomen suosituimpiin oopperalaulajiin lukeutuvat tenori Jyrki Anttila ja sopraano Angelika Klas esiintyvät siellä lauantaina 23.3. kello 14.00. Heidän yhteiskonserttinsa Helmien yö yhdistää niin tangoja, viihdemusiikkia kuin oopperaakin. Musiikista vastaa Kimmo Leppälä orkestereineen.

–Tulossa on todella hieno, latinopainotteinen ja monipuolinen konsertti. Mukana on todella tunteisiin vetoavia kappaleita, rumbaa, salsaa ja tangoa. Oopperasta iskelmään mennään, joten jokaiselle on jotain, kuvaa Klas.

Konserttikiertue sai alkunsa Anttilan ehdotuksesta.

–Pitää kehitellä vähän uudentyyppisiä juttuja ja uusia biisejä. Angelikan kanssa kasaan saa monipuolisen setin, jossa on kaikkia kiinnostavaa musiikkia, hän sanoo.

–Jyrki kysyi olisinko kiinnostunut. Innostuin todella paljon. Konsertin ohjelmisto on ihana. Odotan kovasti konserttia, sanoo Klas.

Laulaminen ja musiikki ovat Klasille tapa kommunikoida ihmisten kanssa.

–Olen pienestä saakka tykännyt esiintyä ja kertoa tarinoita yleisölle. Laulaminen ja musisointi on minun juttuni tehdä se sekä väylä myös oman sieluni hoitoon. Saan iloa siitä, kun huomaan, että ihmiset saavat elämyksiä, hän kertoo.

Angelika Klas

Monipuolinen ohjelmisto

Anttila kertoo, että konsertissa kuullaan hienoja duettona, kuten Kisa me Kate musikaalista Wunderbar sekä Andrea Bochellin ja Jennifer Lopezin tunnetuksi tekemä latinoduetto Quizas Quizas Quizas. Yksi konsertin helmi on José Carreraksen ja Sarah Brightmanin vuoden 1992 kesäolympialaisissa esittämä ja Andrew Lloyd Webberiin säveltämä Amigos para Siempre.

–Vaikka konsertti on enimmäkseen viihteellistä, mukana on muutama varsin viihdyttävä oopperakappalekin. Esitämme sikermä Carmen oopperasta Toreadorin aaria ja Carmenin aariat.

Lisäksi esitän itse varsin hauskan aarian; Sevillan parturista Figaron Cavatina. Itse laulan myös suomen kielellä kaksi harvemmin kuultua serenadia; Robert Stolzilta Sua Lemmin ja ”On blondi tai brunette kaikki käy”, Anttila kertoo.

Klas puolestaan tulkitsee tyylilleen uskollisesti kuumia tangoja, kuten Yo soy Maria, sekä musikaalisävelmiä.

–Tämä on laadukkaasti tehty viihdekonsertti. Luvassa on hyvää laulua ja soittoa, jonka parissa voi rentoutua ja unohtaa arjen huolet hetkeksi, Klas tiivistää.

Jyrki Anttila

Musiikin moniosaajat venyvät klassisesta kevyempiin kappaleisiin

Klas ja Anttila ovat tunteneet toisensa pitkään ja tehneet yhteistyötä useissa eri produktioissa.

–Historiamme alkoi Lohjalla Laurentius-salissa vuonna 2007, kun teimme operettia Tenoripäiville. Sen jälkeen olemme esiintyneet paljon yhdessä Kansallisoopperassa ja konserteissa. Nyt on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun esiinnymme kahdestaan duona. Ohjelmistomme täydentävät toisiaan, Klas sanoo.

Konsertin tuottajanakin toimiva Anttila toivoo Noche de Perlas -kiertueelle pitkää tulevaisuutta. Keikkoja onkin jo sovittu ympäri Suomea.

–Haluaisimme kiertää Suomea vähintään kahden vuoden ajan. Kiihkeät latinorytmit purevat suomalaiseen kuin suomalaiseen. Kauppa onkin käynyt hyvin. Tämä on makea paketti, jossa on mukana lohjalaisia tekijöitä. Viemme samalla paikallista musiikkiosaamista muualle Suomeen, Anttila sanoo.

–Monitunnelmaisuus tuntuu vetoavan ihmisiin. Olen vuosien varrella tehnyt paljon tämän tyylisiä konsertteja ja huomannut, että ne purevat yleisöön, toteaa myös Klas.

SMS