Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Hemmottelua vaikka koko päiväksi

cambridge ohjelma, hemmottelu, ihonhoito, kosmetologi, parturi-kampaamo

Marenki Day Spassa voi hemmotella itseään kunnolla, sillä saman katon alta löytyvät kosmetologin ja parturi-kampaajan palvelut, sairaanhoitajan tekemät pistoshoidot sekä Cambridge-ravintovalmennuskin. Lifestyle-myymälä on vielä tekeillä. Alkunsa Marenki Day Spa sai Sirpa Ahtolan haaveesta.

–Minulla on ollut jo pitkään haaveena, että eri palveluita saisi saman katon alta. Tuomme uudenlaista toimintaa Lohjalle. Olemme kehittäneet erilaisia hoitopaketteja, jolloin samaan päivään voi ottaa useamman palvelun. Teemme myös yhteistyötä Cafe Laurin kanssa. Heiltä voi tilata herkkuja tänne ja viettää kokonaisen hemmottelupäivän, Ahtola kertoo.

Kauneussalonki Marenki toimi viisi vuotta Laurinkadun päässä Kukkahuone Veronan vieressä, mutta palvelukokonaisuuden muutoksen myötä nimi muuttui Marenki Day Spaksi. Uusissa tiloissa Nordean yläkerrassa toiminta aloitettiin 1.4. Alku on sujunut mainiosti.

–Hoitohuoneita on nyt enemmän, joten ajan saa helpommin. Olemme kaikki yllättyneet siitä, miten hyvin on lähtenyt menemään, Ahtola iloitsee.

–Asiakkaat ovat löytäneet tänne hienosti, toteaa parturi-kampaaja Päivi Heino.

–Tuntuu, että on ollut jopa vilkkaampaa kuin edellisessä paikassa, lisää kosmetologi Mia-Maria Kiviniemi.

Pinja Löfqvist, Mervi Leppä, Päivi Heino, Sirpa Ahtola, Mia-Maria Kiviniemi Marenki Day Spasta.

Uusia jäseniä tiimiin

Kun useampi palvelu löytyy saman katon alta, ne tukevat toisiaan, ja asiakkaat voivat kätevästi varata peräkkäiset ajat esimerkiksi kasvohoitoon ja kampaajalle. Tiimiin kuuluu kesästä lähtien neljä kosmetologia, sairaanhoitaja, parturi-kampaaja ja cambridge-valmentaja. Ensimmäisenä mukaan uuteen tiimiin tuli Heino.

–Sirpa otti minuun vuoden vaihteessa yhteyttä. Siitä kaikki lähti. Minulla on ollut 19-vuotta toiminimi pöytälaatikossa, mutta nyt voin ottaa sen taas käyttöön, kun lapset ovat isoja, 20 vuotta parturi-kampaajana työskennellyt Heino kertoo.

–Olin kuullut Päivistä paljon hyvää ja että hän tekee todella upeita kampauksia. Kuulin myös, että hän haluaisi yrittäjäksi. Kemiamme kohtasivat ja hän lähti heti mukaan, kun pyysin, Ahtola kertoo.

Kiviniemi on toiminut kosmetologina vuodesta 2012.

–Onneksi tiemme kohtasivat Sirpan kanssa syksyllä. Olin itse silloin vuokraamassa tiloja, kun sain vinkin, että Sirpa hakee kosmetologia, hän kertoo.

Joukkoon mahtuisi vielä yksi kosmetologi ja taitava ripsien tekijä.

–Tarvitsemme yrittäjähenkistä porukkaa, mutta hyviä tekijöitä, jotka sitoutuvat pitkäksi aikaa, ei ole helppo löytää, vaikka luulisi, että tälle alalle olisi paljon tulijoita, sanoo Ahtola.

He arvelevat, että nuoria jännittää yrittäjäksi ryhtyminen. Kiviniemi myöntää, että yrittäjyys vaatii mm. paineensietokykyä, mutta Heino muistuttaa, että vastalahjaksi yrittäjyys tarjoaa vapauden päättää itse omasta työstään.

–Itse olen ollut koko aikuisikäni yrittäjä, se on elämäntapani. Tällä alalla yrittäminen on huomattavasti helpompaa vuokratuolilla tai sopimusyrittäjänä kuin yrityksen omistajana, mutta silloinkin etenkin aluksi vaaditaan paljon työtä, että asiakaskunta kertyy. Luovuuttakin tarvitaan, eikä toisia kannata matkia, vaan tehdä asiat omannäköisesti ja omalla persoonalla. Jos paloa työhön löytyy ja pitää siitä, mitä tekee, se kantaa pitkälle, sanoo Ahtola.

Uudet tilat on remontoitu tunnelmallisiksi.

Avajaiset ja asiakasiltoja

Marenki Day Spassa pidetään avajaiset lauantaina 11.5. kello 12.00–14.00. Mukaan mahtuu vielä, ilmoittautua tulee tekstiviestillä pe 10.5. mennessä numeroon 050 582 4719. Avajaisissa on mahdollisuus tutustua rauhassa uusiin tiloihin ja palveluihin. Lisäksi luvassa on arvontoja, tuote- ja hoitotarjouksia, pientä tarjoilua ja tuote-esittelyjä.

–Esimerkiksi Elemis-tuotesarjaa ei ole Lohjalla ennen ollut. Se on maailmalla suosittu tuotesarja, joka voi olla ihmisille tuttu mm. hotelleista, Ahtola sanoo.

Asiakasiltoja on luvassa myös jatkossa. Yksi niistä järjestetään 5.6.

–Teemme silloin kasvohoitoja, meikkauksia, kehonkoostumusmittauksia ja hiusten hoitoja ja kampauksia. Myös tuote-esittelyä on. Siitä tulee todella kiva päivä, Ahtola hehkuttaa.

SMS