Toimittaja

Hengityksen apuvälineitä lahjoituksena Lohjan sairaalalle

Lohjan sairaala

Hengitysliitto lahjoittaa yhdessä Länsi-Uudenmaan Hengitysyhdistyksen kanssa Lohjan sairaalalle hengityksen apuvälineitä, joita voidaan käyttää muun muassa hengityssairaiden hoidossa ja kuntoutuksessa. Hengitysliitto lahjoittaa sairaalle MYAirvo-laitteen, kannettavan matkahappirikastimen, puhalluspulloja ja kannettavia lääkesumuttimia.

MYAirvo-laitteella hoidetaan muun muassa keuhkosairauksia, jotka aiheuttavat hengitysvajautta. Kannettavia matkahappirikastimia käytetään korjaamaan elimistön hapenpuutetta lyhytaikaisesti esimerkiksi kauppa- tai lääkärikäynnillä. Kannettavalla sumuttimella annostellaan sisäänhengitettäviä nestemäisiä lääkkeitä. Pulloon puhallus on tehokas limanpoistomenetelmä.

–Lämpimät kiitokset. Näille apuvälineille on tarvetta ja kysyntää. Kiitos Hengitysliitolle ja jokaiselle yksittäiselle lahjoittajalle, Lohjan sairaalan keuhkopoliklinikan ylilääkäri Pirjo Vuori toteaa.

Luovutustilaisuus järjestettiin 4.10. Lohjan sairaalan keuhkosairauksien poliklinikalla. Lahjoituksen vastaanotti ylilääkäri Pirjo Vuori. Lisäksi paikalla olivat osastonhoitaja Satu Munck ja kuntoutusohjaaja Katja Höllander, Länsi-Uudenmaan Hengitysyhdistyksestä puheenjohtaja Markku Kairajärvi sekä Hengitysliitosta järjestöpäällikkö Eeva Palmroos ja markkinoinnin ja liikunnan kehittäjä Janne Haarala.

Laitteet on hankittu lahjoituksista, keräyksistä ja arpajaisista saaduilla varoilla. Varat mahdollistavat myös Hengitysliiton laajan tiedon tuottamisen, vertaistoiminnan ja monipuolisen järjestötyön.