Päätoimittaja

Hulavanteesta uusi harrastus?

hulavanne

Tällä hetkellä monilta löytyy kotoa kuntovanne, lastenvanne tai vähän harvemmilta tanssivanne.

Hulavannekouluttaja

Olen ollut yrittäjä vuodesta 2018 ja hulavannetta olen pyörittänyt noin kahdeksan vuoden ajan.

Olun koulutukseltani puhuompelija. Niitä töitä en sen koommin tehnyt työkseni, mutta kun aloin vannetanssin takia esiintymään, niin aloin sen takia ompelemaan aktiivisesti jotta saisin itselleni esiintymisasuja. Olen myös tehnyt asuja ryhmille ja vanteiden suojapusseja päädyin myös myymään.

Toiselta koulutukseltani olen rakennusmaalari. Maalauskoulun aikana elin hankalan elämänvaiheen, olin ahdistunut ja kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta. Tilanne meni lopulta niin pahaksi etten halunnut poistua kotoa muualle kuin pakollisiiin menoihin, jotka oli siinä vaiheessa koulu ja työharjoittelu maalausfirmassa. Aloin miettiä ratkaisua kovaan ahdistukseen, ja muiden ihmisten seura oli ajatuksen tasollakin ihan liian hankala. Aloin miettimään että mikä voisi olla sellaista tekemistä minkä myötä unohtaisin pahan olon.

Kolusin kämpän hädissäni läpi että pakko täältä nyt jotain fiksua tekemistä on löydettävä. Löysin nurkissa kauan pölyttyneet poit ja opettelin niillä pari perusliiketta.

Opetteleminen tuntui helpottavalta, muttei ihan niin tyhjentävältä mitä olisin toivonut. Sitten muistin kerran nähneeni puistossa naisen pyörittämässä valtavaa hulavannetta rennosti rintakehällä, ja miettineeni silloin että tota olis kiva kokeilla!

Rupesin heti etsimään tietoa miten vanteen voisi tehdä itse. Ohjeissa suositeltiin vesiputkia ja rautakaupasta saatavaa mailaerkkaa ja sähköteippiä. Seuraavana päivänä menin työmaalle kun olin juuri silloin työharjoittelussa ja menin katsomaan löytyisikö meidän työmaalta jämäpaloja vesiputkea. Ja sieltähän löytyikin kaksi täydellisen kokoista palaa, ihan kun mulle tehtyä!

Väkersin itselleni kaksi vannetta, ja aloin opettelemaan youtube videoiden avulla perusliikkeitä. Ne hulavanteet oli iso pelastus, koska kaikki muu unohtui uusia temppuja opetellessa. Uskomaton tunne tuli myös siitä kun liikkeitä oli oppinut jo muutaman, ja pääsi vihdoin tanssimisen flowhun sisään.

Hulavannetanssi

Ihailin alusta lähtien muutamaa sirkusvannetaiteilijaa, oli kaunista kun joku osasi pyörittää montaa vannetta samanaikaisesti ja sirkuksen mahtipontisuus teki muhun suuren vaikutuksen. Vannetanssia päädyin seuraamaan somessa juuri etsiessäni opetus videoita erilaisille tempuille. Vannetanssi on ottanut vaikutteita sirkuksesta, rytmisestä voimistelusta ja erilaisista tansseista.

Ja nykyään moni vannetanssija opettelee myös sirkustyylisiä monen vanteen liikkeitä. Se on vapauttavaa kun ei tarvitse vetää rajoja.

Me pyöritetään kuitenkin hulavanteita, sen on tarkoituskin olla hauskaa ja vapaata. Moni treenatessa vannetta asettaa itselle tavoitteita koska uuden oppiminen ja kehittyminen teknisesti tuntuu hyvältä, ja joitain niinkuin esimerkiksi minua, ohjaa jonkin verran se mitä temppuja yleisö haluaa nähdä. Rakastan esiintymistä ja teen sitä kahdesta syystä; rakkaudesta lajiin ja koska olen luontainen esiintyjä, itsevarma ja läsnäoleva.

Hulavanteen pyöritys on ottanut tässä hetkessä sitten siivet alleen ihan toisessa muodossa, kuntovanteessa. Tämä oli kummallinen ilmiö vannetanssijoille, mutta otin kopin koska onhan se hienoa että hulavanne on saavuttanut niin suuren suosion!

Kuntoon hulavanteella

Hulavanne toki kaventaa vyötäröä säännöllisesti kun pyörittää, mutta toivoisin että vanteen pyörityksen eri ulottuvuuksia lähdettäisi rohkeammin kokeilemaan. Toki oman taustan takia, kun vanteen pyöritys on alunperin lähtenyt oman mielenterveyden hoitamisesta, mutta vaarana tässä buumissa on se että ihmiset saattavat kyllästyä. Jos laihtuminen ja lihaksiston parantaminen ja ylläpito on se tavoite, niin lajia kannattaa harrastaa niin että siitä nauttii, pitää otteessaan ja myös haastaa riittävästi mukavuus- alueen ulkopuolelle. Haluan siis kannustaa näitä hurahtaneita muuhunkin kun vyötäröpyöritykseen. Se saattaa tosin vaatia erilaisen hulavanteen, mutta rautakaupan matskuilla saa edullisesti tehtyä itselleen hyvän aloittelijavanteen millä lähteä liikenteeseen.

Koska nyt on tilanne se, että tämä korona tilanne voi kestää pitkäänkin, koen velvollisuudekseni vanteenpyörityksen ammattilaisena innostaa kotona oleskelevia pyörittelijöitä pitämään yllä harrastusta ja myös antaa mahdollisuuksia kokeilla lajin muita ulottuvuuksia. Koska monien maksukyky on nyt nollassa, niin lähdetään siitä että pistetään ne mammat ja papat ( tai ketä nämä nyt onkaan ) liikkumaan pikkurahalla tai ilmaiseksi!

Verkkokauppa aukeaa nyt sitten tämän viikon keskiviikkona jos en jää kiinni teknisiin ongelmiin

Kuulemisiin!

https://www.tingriahoops.fi/