Monille ihmisille lainan hakeminen on pitkäveteinen prosessi. Pankkien konttoreissa ravaaminen, monimutkaisten lomakkeiden täyttäminen sekä lainapäätösten odottaminen voivat viedä paljon aikaa – jopa useita päiviä. Onneksi tänä päivänä lainaa voi hakea kätevästi netistä. Loanscouter.fi on uuden aikakauden lainanvälittäjä, joka vertailee ja kilpailuttaa puolestasi jopa kymmenien eri lainantarjoajien lainat samalla hakemuksella.

Onko laina sinulle tarpeellinen?

Ennen kuin edes harkitset lainan hakemista, kannattaa miettiä onko laina sinulle tarpeellinen. Lainat aiheuttavat aina kuluja, jotka lainanhakijan täytyy maksaa sovitulla tavalla takaisin joka kuukausi.

Jos kuitenkin päädyt siihen tulokseen, että aidosti tarvitset lainaa, lainan hakeminen kannattaa aloittaa vertailemalla eri lainantarjoajien lainoja keskenään. Lainojen vertaileminen onnistuu osoitteessa Lainaa-helposti.fi todella näppärästi. Sinun tarvitsee vain mennä lainanvälittäjän kotisivulle ja sivusto automaattisesti asettaa lainantarjoajat paremmuusjärjestykseen sinua varten, jotta sinä voit löytää edullisimman lainan itsellesi.

Miten saan lainahakemukseni hyväksytyksi?

Ennen kuin aloitat lainan hakemisen kannattaa ensiksi selvittää millaiset luottotietosi ovat. Saatuaan lainahakemuksesi pankit ja rahoitusyhtiöt nimittäin tarkistavat aina ensimmäiseksi luottotietosi. Jos olet saanut maksuhäiriömerkintöjä tai menettänyt luottotietosi esimerkiksi maksamatta jääneiden laskujen tai vuokrien takia, on todennäköistä, että lainantarjoajat eivät hyväksy lainahakemustasi.

Luottotiedotonkin henkilö voi kuitenkin saada lainahakemuksensa hyväksytyksi valikoiduilta rahoituslaitoksilta tänä päivänä. Yleisesti ottaen tällainen henkilö kuitenkin aina tarvitsee lainalleen vähintään yhden takaajan tai vakuuksia. On siis lainanhakijan edun mukaista, että hän pitää luottotietonsa kunnossa. Lainan hakeminen ja saaminen on aina paljon helpompaa, jos lainanhakijalla on luottotiedot.

Selvitä lainasi ehdot

Valitessasi pankkia tai rahoituslaitosta, jolta haet lainaa, sinun tulee huomioida lainantarjoajien lainaehdot. Ehdot vaihtelevat lainantarjoajista riippuen, minkä takia sinun kannattaa perehtyä eri luotonmyöntäjiin ennen lainahakemuksen tekemistä.

Ei ole viisasta käyttää aikaa lainahakemuksen tekemiseen, jos et täytä pankin lainaehtoja. Onneksi voit helposti nähdä eri lainantarjoajien lainaehdot Loanscouterista. Selvittämällä lainantarjoajien lainaehdot etukäteen et käytä turhaa aikaa lainahakemusten tekemiseen.

Maksuhäiriömerkintä

Puhtaat luottotiedot ovat lähes aina edellytys hyväksytyn lainapäätöksen saamiselle. Lainanhakijalla ei siis saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottorekisterissä. Tämä ehto koskee lähes kaikkia pankkeja ja luotontarjoajia Suomessa. Rahoituslaitokset ja pankit eivät yleisesti ottaen myönnä lainaa hakijoille, joiden luottotiedot eivät ole kunnossa.

Mitkään Lounscouterin yhteistyökumppanit eivät myönnä lainoja luottohäiriöisille hakijoille. Jos sinulla siis on maksuhäiriömerkintöjä, tulee sinun ensin kuitata maksamattomat velkasi ja odottaa maksuhäiriömerkintöjen poistumista luottorekisteristäsi ennen kuin haet uutta lainaa.

Tulot

Pankit ja rahoituslaitokset edellyttävät lähes aina hakijoiltaan säännöllisiä tuloja. Lainantarjoajat haluavat näin varmistua lainanhakijan kyvystä maksaa lainansa takaisin ennalta sovitulla tavalla. Pankkien vaatimukset tulojen määrästä vaihtelevat kuitenkin luotonmyöntäjästä riippuen.

Osa pankeista saattaa edellyttää hakijoiltaan säännöllisiä palkkatuloja. Toiset pankit puolestaan määrittelevät lainanhakijoilleen tietyn vähimmäissuman, joka hakijan tulee tienata joka kuukausi.

Näin ollen myös opiskelijat ja työttömät voivat saada lainaa, sillä tietyt luotonmyöntäjät hyväksyvät työttömyys- ja opintotuet tuloiksi. Yleisesti ottaen pelkät tuet eivät kuitenkaan riitä kattamaan pankkien vaatimaa kuukausittaista vähimmäissummaa.

Ikä

Luotonmyöntäjät yleensä vaativat hakijoiltaan 18-25 vuoden ikää. Tyypillisesti luotonhakijan täytyy olla vähintään täysi-ikäinen saadakseen myönteisen lainapäätöksen. Jotkut pankit kuitenkin vaativat korkeampaa ikää hakijoiltaan. Kannattaa siis tutustua etukäteen lainantarjoajien ehtoihin ennen hakemuksen lähettämistä.

Jotkut pankit soveltavat myös niin sanottua yläikärajaa lainoilleen. Tätä ikärajaa pankit eivät kuitenkaan tyypillisesti mainitse erikseen, koska lainapäätös on aina henkilökohtainen ja se riippuu hakijasta ja tämän taloudellisesta asemasta. Myönteisen lainapäätöksen saamisessa kokonaiskuva ratkaisee enemmän kuin lainanhakijan ikä.