Hyviä Tekoja -kampanja on Säästöpankin hyväntekeväisyyslahjoitus, jossa paikkakuntalaiset ovat saaneet äänestää ja ehdottaa paikallisia tukikohteita. Lohjan, Vihdin ja Karkilan alueella lahjoituksen saivat tänä vuonna Lohjan Salibandy ry ja Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys LUE ry.

LoSB:ssa voivat harrastaa salibandyä kaiken ikäiset tytöt ja pojat jo pienestä alkaen. Pienten ryhmissä tärkeintä ovat liikunnan riemu, mahdollisuus harjoitella salibandyä, saada kivoja kavereita ja olla osa joukkuetta -me henki! Taitojen ja iän karttuessa on LoSB:ssa mahdollisuus harrastaa salibandyä myös tavoitteellisesti. Joukkueet treenaavat useita kertoja viikossa, osallistuvat erilaisiin turnauksiin ja mm. Salibandyliiton alaisiin sarjoihin.

–Tuki tulee todella tarpeeseen. Seuroilla on uhkana alati kasvavat kulut, jolloin harrastuskustannukset katetaan useasti junioripelaajien vanhempien omasta pussista. Haluamme pitää kaikki harrastajat lajin parissa ja samalla panostaa tulevaisuuteen alkaen salibandykerhoista, joissa lajin pariin pääsee jo 5-vuotiaana. Tällä tuella saamme mm. hankittua kerhoryhmiin varusteita. Tällöin kynnys lajikokeiluun madaltuu, kun voimme seurana tarjota tarvittavat varusteet lainaksi salibandyharrastuksen aloittamiseen, kertoo seuratyöntekijä Mikko Honkanen Lohjan Salibandy ry:stä.

Tuella hankitaan mm. varusteita Lohjan Salibandy ry:n kerhoryhmille.

LUE Ry on vuonna 2003 perustettu eläinsuojeluyhdistys, joka toimii vapaaehtoisten voimin pääosin Karkkilassa ja Vihdissä. Yhdistyksen tarkoitus on edistää eläinten hyvinvointia, hyvää kohtelua sekä suojella eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Yhdistys pyrkii vaikuttamaan eläinsuojelulainsäädäntöön ja viranomaisten päätöksiin eläinten hyvää kohtelua edistävillä ehdotuksilla ja kannanotoilla sekä kehittämällä yhteistoimintaa muiden eläinsuojelutyötä tekevien tahojen kanssa. Tärkeä osa LUE ry:n toimintaa on myös neuvoa ja opastaa eläinten omistajia toimimaan eläinten hyvinvointia edistävällä tavalla.

–Neppari (varattu), Mörri ja Pikkarainen (etsivät vielä yhteistä kotia), muut eläimemme sekä me hoitajat kiitämme lämpimästi Länsi-Uudenmaan Säästöpankkia lahjoituksesta. Meillä on löytöeläintalo sekä sijaiskodit täynnä kissoja ja pari kaniakin, joiden eläinlääkäri-, ruoka- ja muut kulut ovat mittavat. Meille on tullut kevään sekä kesän aikana paljon juurikin kissoja löytöeläiminä, joita kukaan ei kaipaa ja syksyllä tilanne yleensä vielä pahenee. Turhaan SEY eivätkä muut eläinsuojelutahot muistuta kissojen leikkaamisesta, että tämä kierre saataisiin pikkuhiljaa katkaistua. Älä sulje silmiäsi eläinten hädältä ja kaltoin kohtelulta, vaan auta ajoissa”, muistuttaa LUE ry:n puheenjohtaja Erja Elopuro.

Kuvassa ylhäällä Neppari, Mörri ja Pikkarainen poseeraavat alla.

Lähde: Länsi-Uudenmaan Säästöpankki