Moderni popkanteletar Ida Elina esiintyy jälleen Lohjalla. Kantelekonsertti järjestetään 21.5. kello 14.15 Vivamon rantapuiston juhlateltassa. Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö järjestää konsertin yhteistyössä Vivamon kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä ilmaislippuakaan tarvitse tällä kertaa hankkia.

Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö järjesti Ida Elinan konsertin Lohjalla viimeksi helmikuussa. Tuolloin Laurentius-sali täyttyi ääriään myöten ja konsertista tuli positiivista palautetta. Järjestäjät vakuuttavat, että kaikki halukkaat kuulijat mahtuvat mukaan toukokuun konserttiin, sillä Vivamon teltassakin tilaa riittää.

Luvassa on perinteistä Ida Elinaa. Hänen kanteleensa taipuu niin maailman kuulujen pophittien kuin perinteisempienkin kappaleiden tulkitsemiseen.

–Tavallaan tämä on perinteinen, akustinen konserttikantele, mutta sitä on pikkuisen tuunattu, jotta sillä voi soittaa rytmistä poppia. Yksi kieli on lisätty, jatkettu koneistoa ja lisätty lyöntilevy, josta saa lyötyä rytmiä, Ida Elina esittelee soitintaan.

Hän aloitti kanteleen soiton 12-vuotiaana.

–Siskoni innostui kanteleen soitosta ja hänen kiusakseen aloin itsekin soittaa, vaikka se ei minua silloin kiinnostanut.

Kävi kuitenkin niin, että siskon innostus lopahti, mutta Ida Elinan syttyi. Sekä hänen soittimensa että tyylinsä soittaa kanteletta ovat ainutlaatuisia.

–Tämä on ihan oma tyylini. Innostuin vuonna 2009, kun näin YouTube-videon, jossa Billie Jean soitettiin akustisella kitaralla. Video kolahti minuun. Siitä löytyi kaikki elementit ja rytmi sykki ihan eri tavalla. Ajattelin, että vau, jos noin voi soittaa kitaraa niin miksei kantelettakin.

Ida Elina -taiteilijanimen takaa löytyy Päivi Kujanen. Hän on tuonut kanteletta soittimena tunnetuksi ympäri maailmaa. Hän on konsertoinut mm. Yhdysvalloissa, Kiinassa, Saksassa, Sveitsissä, Belgiassa ja Pohjoismaissa.

SMS

Ida Elina (Kuva: Timo Pyykönen)