Vihdin Nummelaan saadaan lisää edullista harrastustoimintaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin uuden partiolippukunnan perustamisen myötä. Partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset allekirjoittivat perustamiskirjan ja Nummelan Tuulenkävijät perustettiin 25.10.

Uusi partiolippukunta alkaa järjestää partiotoimintaa ilmapartiopainotuksella. Tavallista partio-ohjelmaa täydentää siis ilmapartio-ohjelma, joka sisältää erilaisia ilma-aktiviteetteja lentämisestä ja lentokoneista lentävään luontoon, avaruuteen ja säähän. Toimintaa aletaan järjestää Nummelan lentokentällä.

–Olemme käynnistämässä uutta partiotoimintaa etenkin siksi, että Nummelassa ja lähiympäristössä on partiotoimintaan paljon lapsia jonossa. Ilmalippukunta oli Nummelaan luonteva valinta, sillä Nummelassa on muutoinkin vireä lentokenttä ja paljon harrasteilmailutoimintaa. Malmilta on siirtynyt kuluneen vuoden aikana Nummelaan paljon toimintoja, niin myös innostuksen kipinä ilmapartiotoiminnan järjestämisestä, kertoo Nummelan Tuulenkävijöiden lippukunnanjohtaja Tiia Peippo.

Lippukunnanjohtajaksi valittiin siis Tiia Peippo ja hallitukseen Mervi Iivonen, Juha Jalonen, Petrik Koski, Matti Pirhonen, Maarika Stårgårds-Ylirotu ja Jenni Vanhanen.

Lippukunnan hallituksen jäsenet Petrik Koski (vas), Matti Pirhonen, lippukunnanjohtaja Tiia Peippo, Maarika Storgårds-Ylirotu, Jenni Vanhanen ja Juha Jalonen. Kuvasta puuttuu Mervi Iivonen. (Kuva: Nina Miettinen)

Kiinnostavatko luonto, ilmailu ja lentäminen?

Nummelan Tuulenkävijät on yksi Suomen harvoista ilmapartiolippukunnista. Helsingissä toimiva Malmin Tuulenkävijätsen kummina ja suunnitteilla on jo yhteistä toimintaa syysleirin muodossa Nummelan lentokentällä.

–Ilmapartio on tarkoitettu kaikille partiosta kiinnostuneille, kuten kaikki muukin partio. Jos henkilö on kiinnostunut luonnosta, ilmailusta, lentämisestä tai lentsikoista, on ilmapartio varmasti erityisen kiinnostava harrastus. Ilmapartio on Suomen partiossa toistaiseksi ollut pienimuotoista, mutta on tällä hetkellä kasvamassa ja herättämässä suurempaa mielenkiintoa. Tästä on esimerkkinä Nummelan uusi ilmalippukunta, Malmin Tuulenkävijöiden Hannu Tiitu avaa ilmapartion ideaa.

–Maailmalla ilmapartiolaisia on kymmeniä tuhansia ja ilmapartio on aina ollut osa partioliikettä. Suomen partiossa on perinteisesti ollut meripartiolaisia, jotka tekevät partion kasvatustyötä vesillä liikkumisen ja vesistöjen luonnon kontekstissa. Ilmapartiossa tätä tehdään samaan tyyliin ilman luonnon ja ilmailun kontekstissa. Ilmapartiossa noin neljäs- tai kolmasosa toiminnasta liittyy tähän painotusalueeseen, muuten tehdään samoja aktiviteetteja kuin muutkin partiolaiset, hän kertoo.

Lentokentällä toimivista ilmailujärjestöstä toivotaan lippukunnalle yhteistyötahoja. Lippukunta aikoo tehdä tiivistä yhteistyötä myös alueen toisten partiolippukuntien sekä muiden harrastustoimijoiden kanssa. Nummelan Tuulenkävijöiden myötä Vihdissä on nyt kolme partiolippukuntaa. Nummelassa ja Vihdin kirkonkylällä toimiva naapurilippukunta Vihterä rytoivotti uuden lippukunnan tervetulleeksi antamalla lahjaksi käyttökerran partiokämpälleen.

Lippukunnan perustamiskokouksen osallistujat. Nummelan Tuulenkävijöiden uunituoreiden jäsenten lisäksi kuvassa kummilippukunta Malmin Tuulenkävijöiden ja naapurilippukunta Vihterän edustusta sekä Uudenmaan Partiopiirin luottamushenkilöitä. (Kuva: Nina Miettinen)

Mukaan ilmapartioon

Nummelan Tuulenkävijät on kaikille avoin partiolippukunta. Lippukunnassa aloittaa aluksi perhepartioryhmä, jossa toimitaan lapset ja aikuiset yhdessä noin kerran kuussa. Perhepartioon voivat osallistua tässä vaiheessa kaikenikäiset, mutta se on erityisesti tarkoitettu alle kouluikäisille yhdessä aikuisen kanssa. Vanhempien ikäryhmien toiminta pyritään aloittamaan vuodenvaihteen jälkeen. Tavoitteena on ainakin 7–9-vuotiaiden sudenpentujen lauma, mutta ryhmiä voidaan aloittaa enemmänkin kiinnostuksen mukaan.

Mukaan toivotaan myös lisää aikuisia järjestämään toimintaa. Erityisesti sudenpentujen ryhmään etsitään nyt lisää vetäjiä. Olisiko tässä uusi harrastus juuri sinulle? Partio tarjoaa ensimmäisen vuoden koulutukset maksutta uuden lippukunnan jäsenille.