Tulevana lukuvuonna suomalaisen yhteiskunnan arvokkaita perinteitä koulutuksen ja kulttuurin saralla tarkastellaan opistossa tulevaisuudesta käsin. Mitä tulevaisuudessa muistellaan – ja pidetään arvokkaana oman aikamme saavutuksena, tulevaisuuden perinteenä? Esimerkiksi korona on pakottanut meidät ottamaan ison digiharppauksen kaikilla elämänalueilla. Tämän päivän digi on tulevaisuuden perinnettä. Opistossa luomme kovaa kyytiä uusia käytäntöjä oppimiseen ja opetukseen niin, että lähiopetuksen keralla sähköiset oppimis- ja toimintaympäristöt tulevat olemaan arkipäivää. Digitys on meille oppimisen paikka, mutta myös väline. Sen avulla opiskelemme lähiruuan tuotantoa omalla kasvimaalla, omasta itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtimista, villasukkien neulomista, kännykän käyttöä tai opimme eurooppalaisia kieliä: perehdymme tulevaisuuden perinteisiin parhaimmillaan, kyllä!

Lukuvuoden 2020-2021 opinto-ohjelma ja sähköinen opinto-opas on katsottavissa Hiiden Opiston nettisivuilla.

Ilmoittautumiset alkavat porrastetusti ensi viikolla seuraavasti:

ti 4.8. klo 11.00    taiteen, näyttämötaiteiden, tanssin ja liikunnan kursseille

ke 5.8. klo 11.00   kielten ja musiikin kursseille

to 6.8. klo 11.00   kädentaitojen ja yhteiskunnallisten aineiden ja atk:n kursseille

ke 11.11. klo 9.00 kaikille kevätkaudella 2021 alkaville kursseille

Ilmoittua voi opiston verkkosivuilla tai puhelimitse (019) 369 1498

Lukuvuosi käynnistyy maanantaina 31.8.

Hiiden Opiston toimisto palvelee 3.8. alkaen seuraavasti: ma-to 9-12 ja 13-15. Toimisto on avoinna 31.8. alkaen ma-to 12-17.

Yli 670 kurssia

Lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjonnasta löytyy yli 670 kurssia Lohjan, Vihdin ja Siuntion alueella. Laajassa opinto-ohjelmassa on paljon tuttuja ja suosituksi osoittautuneita kursseja, kuten kuvataidetta, kahvakuulaa, liikuntaa, sijoittamisen ja kielten kursseja. Kädentaidoissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Atk- ja mediakursseilla löydetään ratkaisuja digipulmiin ja otetaan käyttöön etätyöskentelyynkin sopivat verkkoalustat, kuten Skype.

Hiiden Opistossa voi opiskella myös avoimen yliopiston opintoja, kuten kasvatustieteitä, erityispedagogiikkaa ja psykologiaa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa. Ilmoittautumiset ovat käynnissä nettisivuilla.

Turvallista opiskelua Hiiden Opistossa

Opistossa seurataan koronavirustilannetta ja noudatetaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Kurssille saapuessasi noudatathan THL:n ohjeistuksia, etkä saavu oireisena paikalle.

Tarvittaessa lähes kaikki kurssit siirretään etäopetuksena toteutettaviksi. Etäopetus sisältää opettajan järjestämät nettitunnit esim. videoyhteyden välityksellä. Nettitunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta.