Tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja Johanna Koivu tulee pitämään kehollisen läsnäolon iltapäivän Lohjalle. Iloa ja itsetuntoa -workshop järjestetään lauantaina 5.10. kello 14.00–17.00. Hyvinvointistudio Muutoksen Aijassa (Harjukatu 17, Lohja).

Kaipaatko voimavaroja arkeen? Haluatko laskea stressiä, parantaa itsetuntoa ja lisätä tyytyväisyyttä kehoosi? Tule viettämään virkistävä, liikunnallinen iltapäivä hyvässä seurassa!

Päivän teemoja ovat stressinhallinta, kehotietoisuuden lisääminen ja hyvä olo omassa vartalossa. Iltapäivä pitää sisällään lempeää ja elvyttävää liikettä, läsnäolo- ja mielikuvaharjoituksia, rentoutumista ja keskustelua, Koivu avaa.

Kehoterapeuttinen työskentely parantaa kehotietoisuutta, rentouttaa jännitys- ja kiputiloja sekä vapauttaa kehon liikeratoja. Läsnäolon harjoittamisen kautta voi irtautua stressistä ja päästää irti turhista, kuormittavista asioista. Harjoitusten avulla keskitytään olemaan hetkessä, tässä ja nyt. Kehollinen läsnäolo virkistää, elvyttää, vapauttaa energiaa ja vahvistaa hyväksyvää suhtautumista omaan itseen.

Workshop soveltuu kaikille, tanssi- tai liikuntataustaa ei tarvita. Ilmapiiri on salliva, jokainen liikkuu omista lähtökohdistaan käsin. Pukeutuminen: liikkumiseen sopiva rento vaatetus, jota voit tarvittaessa lisätä tai keventää. Liikumme paljain varpain tai kevyillä tossuilla.

Koivu on valmistunut taiteiden maisteriksi (Master of Arts) Lontoossa The Royal Central School of Speech and Dramassa. Hän on esiintymistaidon valmentaja, draamaopettaja, LCF Life Coach ja tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja sekä terveys- ja lifestylekonsepti KoivuTV:n tuottaja ja käsikirjoittaja.

Johanna Koivu. (Kuva: Antti Liinpää)

Hyvinvoinnin tutkimusmatkailija

–Kutsun itseäni intohimoiseksi hyvinvoinnin tutkimusmatkailijaksi ja tie nykyiseen työhöni valmentajana, esiintymistaidon kouluttajana ja kehollisen läsnäolon opettajana on ollut värikäs, Koivu kertoo.

–Lontoon vuosien jälkeen kouluttauduin tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaajaksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, LCF Life Coach:ksi. Loputon kiinnostukseni holistiseen hyvinvointiin synnytti ajatuksen omasta mediasta. Näin saivat alkunsa terveyden, hyvinvoinnin ja lifetylen konsepti KoivuTV sekä uusi Karisma Coaching -konsepti.

Koivulla on taustaa myös musiikkimaailmassa.

–Olen tullut tunnetuksi Lauri Tähkä ja Elonkerjuun viulistina ja olen vaikuttanut Suomen musiikkimaailmassa 16 vuoden ajan. Pienestä eteläpohjalaisesta kylästä ponnistanut bändi nousi omalla työllään Suomen suurimpien bändien joukkoon. Teimme historiaa voittamalla viisi kertaa peräkkäin Vuoden kotimainen artisti -Emman. Suurimpina musiikillisina saavutuksinani pidän elinkertaisen platinarajan ylitystä: yli 120 000 myytyä Tuhannen riemua -albumia.

Koivu on ottanut elämässä riskejä sisäisen palonsa toteuttamiseksi. Elämä Lontoossa oli kiehtovaa, jännittävää ja samalla rankkaa.

–Kun sitten kuuden Lontoossa vietetyn vuoden jälkeen minut houkuteltiin palaamaan Suomeen musiikin vuoksi, mietin paluuta pitkään. Silloin aloitteleva Lauri Tähkä ja Elonkerjuu otti ensiaskeliaan ja kysyntä keikoille alkoi kasvaa pikkuhiljaa. Niinpä otin riskin ja palasin Suomeen vuonna 2001. Sain yllätyksekseni heti työpaikan Etelä-Pohjanmaan Opistosta, jossa alkoi uusi teatteria ja tanssitaidetta yhdistävä linja. Linjavastaavan ja kouluttajan työssäni autoin ihmisiä löytämään oman potentiaalinsa ja mentoroin näyttelijäksi haluavia kohti kasvua taiteilijuuteen. Lisäksi olin mukana erilaisissa musiikkiin, teatteriin ja esiintymiseen liittyvissä hankkeissa ja koulutuksissa. Päiväni olivat työntäyteisiä ja viikonloput vietin keikoilla. Helsinkiin muutettuani juonsin Maikkarin Sing Along -musiikkiohjelmassa ja näyttelin Suomen kesäteatterissa. Olin positiivisen yllättynyt työtilanteestani Suomessa.

Koivu lopetti musiikin tekemisen 16 vuoden jälkeen, kun hän koki kehityksensä pysähtyneen eikä saanut työssään enää tarpeeksi haasteita.

–Oivalsin, kuinka tärkeää on kehittää itseään ja omaa ajatteluaan ja sitä, millaista tarinaa itselleen kertoo. Ajattelen, että matka on yhtä lailla tärkeä kuin päämäärä, ehkä jopa tärkeämpi. Kannustan pysymään mukana elämän muutoksen virrassa, sillä vastustus aiheuttaa vain lisää kärsimystä. Se, mihin kiinnitämme huomiota, kasvaa ja ajatuksillamme luomme omaa todellisuuttamme.