Inkoon vuoden yrittäjä säilyttää satoja veneitä monessa kerroksessa. Amerikkalainen konsepti, jossa veneitä säilytetään hyllyillä ja nostetaan alas niin sanotusti ”on demand” on osoittautunut kehityskelpoiseksi ideaksi myös Inkoossa. Inkoon Yrittäjät palkitsi viime torstaina Inkoon venehotellin vuoden yrittäjänä. Perusteluissa todettiin, että Inkoon venehotelli on osoittanut toiminnassaan innovatiivisuutta luomalla uuden mallin perinteiseen veneiden säilytystoimintaan.

–Yrityksen kotisivuilta löytyy erinomainen info palveluista. Veneiden säilytyksen ja huollon tilaus on tehty erittäin helpoksi nettikauppasovelluksen avulla. Yritys on ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja saanut myös näkyvyyttä Uudenmaan Yrittäjien yritysesittelyjen kautta, valintaa perusteltiin.

Yrityksen entinen omistaja Joel Nemes rakennutti vuonna 2010 Inkoon Kalasatamaan ensimmäisen hallin, jossa sovellettiin amerikkalaista hyllysäilytyskonseptia. Kymmenen vuotta myöhemmin uudet omistajat Henrik ja Oscar Andersin rakennuttivat yhdessä toimitusjohtaja Kristian Rämeen kanssa toisen samanlaisen hallin, joka on vain parissa kesässä täyttynyt veneistä.

–Koska alku näyttää lupaavalta ja kysyntää on, suunnittelemme kolmannen hallin rakentamista lähivuosina, Räme paljastaa.

Venehotellissa työskentelee päivittäin noin kymmenen henkilöä vuoden ympäri. Työtehtävät liittyvät veneiden säilytykseen ja huoltoon. Osa työntekijöistä on vuokrayrityksistä ja alihankkijoita. Hallissa valmistellaan vuosittain myös noin 50–100 uutta Axopar- ja Highfield-merkkistä venettä luovutusta varten.

Räme vastaanotti kunnianosoituksen, mutta omisti sen henkilökunnalleen ja alihankkijoille. Hän kiitti myös kuntaa hyvästä yhteistyöstä.

–Inkoo on erinomainen paikka venealan yritykselle, koska kunta on perinteinen rannikkokunta, joka haluaa myös kehittyä sellaisena.

Kunnanjohtaja Robert Nyman totesi, että veneala on kunnalle tärkeä ja on myös tärkeää, että ala näkyy keskustan kaupunkikuvassa. Hän totesi, että alalla on Inkoossa hyvät edellytykset kehittyä, kun pääkaupunkiseudun perinteisille veneensäilytysalueille suunnitellaan muunlaista toimintaa.

Inkoon venehotelli on osoittanut toiminnassaan innovatiivisuutta luomalla uuden mallin perinteiseen veneiden säilytystoimintaan.