Inkoossa on kesällä tarjolla sirkusleirejä niin lapsille kuin aikuisillekin.

 

Kulttuurikeskus Holkenilla järjestetään neljä sirkusleiriä koululaisille, perheille ja aikuisille yhteistyössä Taitosirkuksen kanssa kesän aikana.

Sirkuksessa oppii uutta hauskalla tavalla. Sirkusleirillä tutustutaan laajasti erilaisiin sirkusvälineisiin, mutta myös taikuuteen. Teemoina ovat uuden kokeilu, ilo ja onnistumiset. Sirkus ei tarkoita tekemistä yhdellä tavalla, vaan oppia voidaan erilaisin keinoin.

Kurssin vetäjä, sirkusohjaaja ja taikuri Taija Kummelus-Eskelinen aloitti sirkuksen harrastamisen 7-vuotiaana.

-Pääsin kokeilemaan heti useita eri lajeja. Omakseni koin etenkin vanteen ja yksipyöräisen. Tällä hetkellä työssäni sirkusopettajana opetan mm. perusakrobatiaa, pyramideja sekä jongleeraus- ja tasapainovälineitä, Kummelus-Eskelinen kertoo ja suosittelee sirkusta kaikille ikään katsomatta.

Koululaisten leirit pidetään kesäkuussa joko päiväleirinä (klo 9-16) tai yön yli -leirinä 4.6.-7.6. ja 25.6.-27.6., heinäkuussa pidetään perheleiri 1.7.-2.7. ja aikuisten sirkusleiri 23.7.-25.7. Holkenin pihalla on kaksi sirkustelttaa ja iso piha, jossa eri lajeja harjoitellaan. Leiriläiset voivat majoittua Hostel Holkenin aitoon sirkusvaunuun tai hirsitupaan.

Sirkuksessa on kivaa, joten aidto sirkusteltan tunnelma kannattaa kokea. Viimeinen ilmoittautumispäivä kaksi viikkoa ennen leiriä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: taitosirkus@gmal.com, 040-7416475 Taija Kummelus-Eskelinen, www.juhlataloholken.fi, 050-5666920 Pekka von Cräutlein.

Sirkusleirillä päästään kokeilemaan erilaisia sirkusvälineitä.