Rosk’n Rollin jäteasemat siirtyvät kesäaukioloaikoihin 1.4. alkaen. Kesäkaudeksi monen jäteaseman aukioloajat lisääntyvät. Samalla niiden palveluvalikoima laajenee.

Tähän asti betoni- ja tiili- sekä kipsijätettä on vastaanotettu erikseen vain Lohjan Munkkaan ja Porvoon Domargårdin jäteasemilla. Huhtikuun alusta alkaen kipsilevyt lajitellaan erikseen myös Tammisaaren, Vihdin, Sipoon ja Loviisan jäteasemilla. Betoni- ja tiilijäte puolestaan vastaanotetaan jatkossa erikseen lajiteltuna kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla. Uudet lajitteluohjeet koskevat pienkuormia eli henkilö- tai pakettiautolla tai niihin liitetyillä peräkärryillä tuotavia jätekuormia.

Rakennusjätteen lajittelu on kannattavaa myös asiakkaan kukkarolle: betoni- ja tiilijätteen sekä kipsilevyjen tuominen jäteasemalle maksaa erikseen lajiteltuna vähemmän kuin sekajätteenä.

Oman jäteaseman aukioloajat, hinnat sekä jätteiden määrärajoitukset kannattaa tarkistaa Rosk’n Rollin verkkosivuilta. Aukioloajat löytyvät myös jätehuollon seinäkalenterista sekä koteihin huhtikuussa jaettavasta Roskis-lehdestä.

Jätteet kannattaa lajitella jo kuormaa lastattaessa, jotta asiointi jäteasemalla on sujuvampaa. Useimmat jätelajit saa tuoda jäteasemalle maksutta oikein lajiteltuna.


Kierrätyskontit jälleen käyttöön

Ota ja jätä -kierrätyskontit Lohjan Munkkaan ja Porvoon Domargårdin jäteasemilla avataan jälleen 1.4. Kontit olivat väliaikaisesti pois käytöstä koronan vuoksi.

–Ota ja jätä -kontista voi ottaa vapaasti tavaraa itselleen. Sinne voi jättää ehjiä, käyttökelpoisia ja -turvallisia tavaroita, ei kuitenkaan vaatteita tai sähkölaitteita. Myöskään pikku tilpehööriä emme toivo kontteihin. Jäteaseman henkilökunta hyväksyy aina ensin tavarat, jotka konttiin voidaan jättää, ohjeistaa tuotantojohtaja Sanna Lehtonen.

–Jos tavarat ovat maksullista sekajätettä, niistä veloitetaan normaali jätteen vastaanottomaksu. Asiakkaatkin ovat kuitenkin odottaneet kierrätyskonttien avaamista. Näin voi pidentää käyttökelpoisten tavaroiden elinikää ja siten vähentää ympäristövaikutuksia.

–Laajemmin emme kuitenkaan voi toimia kierrätyskeskuksina, siihen ei meidän kapasiteettimme riitä. Kannustammekin ihmisiä kierrättämään käyttökelpoiset tavarat esimerkiksi kierrätyskeskusten ja kirpputorien kautta. Jäteasemat on tarkoitettu ensisijaisesti käyttöikänsä loppuun tulleille tavaroille, Lehtonen täsmentää.

Näin asioit jäteasemalla

Jätteet kannattaa lajitella jo kuormaa lastattaessa, silloin asiointi jäteasemalla on sujuvampaa. Useimmat jätelajit saa tuoda jäteasemalle maksutta oikein lajiteltuna.

Jos jäteasemalla vierailu ei ole tuttua, Rosk’n Rollin ”Näin asioit jäteasemalla”-videolta voi katsoa, miten se sujuu. Video löytyy jäteyhtiön verkkosivuilta rosknroll.fi/jateasemat sekä YouTubesta.  

Rosk’n Roll