Joululiikenne ajoittuu pääosin tänä vuonna 23.12. – 27.12. väliselle ajanjaksolle. Liikennemäärät eivät välttämättä kovin paljoa kasva normaaliin viikonloppuliikenteeseen verrattuna.

Terveydenhuoltoviranomaiset suosittelevat välttämään matkustamista ja sukukokoontumisia koronariskin vuoksi. Poliisikin suosittelee viettämään joulua ensi sijassa kotona oman perheen kesken.

Jos joulun aikaan on kuitenkin lähdettävä liikkeelle, komisario Ilkka Kantola suosittelee, että auto kannattaa tankata etukäteen sekä polttoaineen että lasinpesunesteen osalta. Myös varoituskolmion mukana olo on hyvä varmistaa.

− Poikkeustilanteiden varalta on syytä varata lämmintä vaatetta käsille, koska talviolosuhteissa auto jäähtyy suhteellisen nopeasti, jos matka keskeytyy esimerkiksi moottorivian tai kolarin vuoksi, Kantola vinkkaa.

Tuulilasi ja sivulasit on syytä puhdistaa lumesta ja jäästä kokonaan. Reunoille jätetty jää kylmentää lasia ja lisää sen huurtumista. Myös ajovalot, takavalot ja suuntavilkut on syytä puhdistaa lumesta.

Edellä ajavaan on syytä pitää riittävä etäisyys, ja turhia ohituksia kannattaa välttää. Siten lisätään matkanteon sujuvuutta ja säästetään hermoja.

− Suositeltavaa on kuunnella sellaista radiokanavaa, joka välittää myös mahdolliset liikennetiedotteet, Kantola ehdottaa.

Mukaan kannattaa varata myös aimo annos joulumieltä, eikä hermostua muiden tekemistä virheistä. Siten matkan teko jatkuu turvallisemmin.

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoo joululiikennettä kaikilla käytettävissä olevilla resursseilla. Valvontaa suoritetaan sekä näkyvin tunnuksin varustetulla että siviilimallisella kalustolla. Ensisijaisesti puututaan liikenneturvallisuutta vaarantaviin asioihin; rattijuopumukset, ylinopeudet, ajotaparikkeet, ajoneuvon kuormaus ja turvavöiden käyttö.

Lisäksi poliisi valvoo joululiikennettä myös automaattivalvonnan keinoin.