Virkkalan joulunavaus pidetään perjantaina 30.11. Virkkalan torilla. Kello 17.30 Virkkalan tarjoillaan marttojen keittämää joulupuuroa ja 17.50 lähtee soihtukulkue palotalolta kohti Virkkalan toria. Avajaispuhe pitää kello 18.00 Virkkalan Yrittäjät ry:n puheenjohaja Nina Granath. Kello 18.05 kuullaan joulusävelmiä Virkkalan torvisoittokunnan soittamina. Kello 18.15 on vuorossa jouluevankeliumi, jonka lukee Virkkalan aluepappi Erica Stick. Sen jälkeen Virkkalan torvisoittokunta musisoi uudelleen. Tapahtuma huipentuu kello 18.30 ilotulitukseen (Suomen Ilotulitus Oy). Tilaisuuden juontaa Annmarie Kuurto. Paikalla on myös eräs erityisen toivottu vieras nimittäin Joulupukki. Hän jakaa karkkia kilteille lapsille.

Granath kertoo, että Virkkalan joulunavauksia on järjestetty ainakin koko 2000-luvun ajan, joten tapahtuma on ehtinyt jo muodostua perinteeksi. Tapahtumaa vietetään tänä vuonnakin totuttuun perinteiseen tapaan soihtukulkueineen ja ilotulituksineen.

–Ilotulitusta odotetaan aina. Se on tapahtuman kohokohta, Granath kertoo.

Se, kuinka paljon kävijöitä Virkkalan joulunavaus houkuttelee paikalle, riippuu paljon säästä, kuten ulkotapahtumissa yleensäkin.

–Jos on ihannekeli eli kuiva, tuuleton, pikkupakkanen ja vähän lunta maassa, kävijöitä voi olla 1000 – 2000 henkeä, Granath arvioi.

Hän sanoo, että Virkkalan joulunavauksessa on lämmin ja täynnä joulunodotusta oleva tunnelma. Lisäksi hän toivottaa kaikki tervetulleiksi jouluostoksille Virkkalaan.