Kauniit kattaukset – 20% alennusta astioista

Tee päivällispöydän kattamisesta helppoa osta astiat 20 % alennuksella. Ale jatkuu 15.10.2023 saakka

Kattauksella on suuri merkitys ruokailun kokonaiskokemuksessa. Hyvin suunniteltu kattaus ei ainoastaan lisää estetiikkaa, vaan myös parantaa ruokailunautintoa. Se on kuin lavastus näytelmässä, joka voi tehdä arkiateriasta juhlavan tai erityisen tilaisuuden vielä ikimuistoisemman.

Erityisen tärkeää on, että kattaus heijastaa tilaisuuden luonnetta. Esimerkiksi romanttisessa illallisessa kynttilöillä ja hienoilla astioilla on merkitystä, kun taas rennommissa tilaisuuksissa voi panostaa värikkyyteen ja leikkisyyteen.

Vaihtelun tuominen kattaukseen

Monesti käytämme samoja astioita ja kattaustarvikkeita päivästä toiseen. Uusien elementtien tuominen kattaukseen voi olla raikastava ja yllättävä tapa muuttaa ruokailuhetken ilmettä. Tämä voi tarkoittaa uusia lautasia, laseja tai vaikkapa erilaisia aterimia.

Vaihtelua voi tuoda myös pienemmillä yksityiskohdilla kuten erilaisilla servieteillä, kynttilöillä tai kukka-asetelmilla. Tämä on helppo ja edullinen tapa tuoda uutta ilmettä pöytään.

Värien ja materiaalien merkitys

Värit vaikuttavat mielialaamme ja tunnelmaan, ja sama pätee myös kattauksessa. Käytä värejä tarkoituksenmukaisesti; esimerkiksi pastellisävyt voivat luoda kevyen ja iloisen ilmapiirin, kun taas tummemmat sävyt tuovat arvokkuutta ja syvyyttä.

Materiaaleilla on myös oma roolinsa. Puu, kivi ja lasi tuovat erilaisia tekstuuria ja ulottuvuutta kattaukseen. Kokeile yhdistellä erilaisia materiaaleja ja tekstuuria luodaksesi monipuolisen ja mielenkiintoisen ilmeen.

Astioiden asettelu ja sommittelu

Astioiden asettelu on taidetta itsessään. Keskity ensin perusasioihin, kuten siihen, että jokaisella ruokalajilla on oma astiansa ja että aterimet ovat järjestyksessä. Sen jälkeen voit alkaa leikitellä asettelulla, kuten esimerkiksi lomittamalla lautasia tai käyttämällä erimuotoisia kulhoja.

Lisäksi voit käyttää koriste-elementtejä kuten lehtiä, kukkia tai muita luonnonelementtejä. Ne tuovat kattaukseen luonnollista kauneutta ja tekevät siitä mielenkiintoisemman.

Kattauksen teemat

Teemakattaus on hauska tapa tehdä erityisistä tilaisuuksista ikimuistoisia. Teema voi olla sidoksissa vuodenaikaan, juhlaan tai vaikkapa tiettyyn maahan. Esimerkiksi jouluinen kattaus voi sisältää punaisia ja vihreitä elementtejä, kun taas kesäinen kattaus voisi olla täynnä kukkia ja pastellivärejä.

Teeman ei tarvitse olla monimutkainen. Joskus yksinkertaiset asiat, kuten yhtenäinen väripaletti tai tietyt materiaalit, voivat toimia teemana.

Käytännöllisyys ja esteettisyys

Kattauksen tulisi olla paitsi esteettisesti miellyttävä, myös käytännöllinen. Esimerkiksi, kaikki tarvittavat aterimet ja astiat pitäisi olla helposti saatavilla, ja tilaa tulisi olla riittävästi niin, etteivät esineet ole tiellä.

Myös kattaustarvikkeiden helppo puhdistettavuus on tärkeä seikka. Kauniit mutta hankalasti puhdistettavat astiat voivat olla kiusallinen lisä muuten onnistuneeseen tilaisuuteen.

Vinkkejä onnistuneeseen kattaukseen

 1. Valitse astiat ja aterimet, jotka sopivat yhteen sekä keskenään että tilan muun sisustuksen kanssa.
 2. Mieti kattauksen tarkoitus: onko se arki vai juhla, intiimi tilaisuus vai suuri seurue?
 3. Käytä kukkia, kynttilöitä tai muita koriste-elementtejä luomaan tunnelmaa.
 4. Älä pelkää yllättäviä yhdistelmiä tai kontrasteja, ne voivat tehdä kattauksesta mielenkiintoisen.
 5. Pidä huolta, että kattaus on toimiva ja ergonominen, jotta ruokailu on sujuvaa.

Kodikkaat lattiat – 20% alennusta matoista

Tarjousmatot 20% alennuksella! Mukava matto saa tyhjästä ja paljaasta huoneesta nopeasti näyttämään kodikkaalta ja kodikkaalta, joten se tulee valita huolella. Ale jatkuu 15.10.2023 saakka

Sisustus on tärkeä osa kodin viihtyisyyttä ja tunnelmaa. Se ei ole vain esteettinen seikka, vaan myös vaikuttaa meidän mielialaamme ja hyvinvointiimme. Yksi tehokas tapa lisätä kodin pehmeyttä ja mukavuutta on mattojen käyttö.

Matot voivat toimia paitsi sisustuselementtinä, myös ääntä vaimentavana ja lämpöä eristävänä elementtinä. Erityisen tärkeitä ne ovat kovapintaisilla lattioilla, kuten laminaatti- tai laattalattioilla, joissa ääni kaikuu ja kylmyys tuntuu jaloissa.

Mattojen valinta

Maton valinnassa kannattaa huomioida useita tekijöitä, kuten huoneen käyttötarkoitus, maton materiaali ja väri. Olohuoneeseen sopii yleensä suurempi ja pehmeämpi matto, kun taas eteiseen kannattaa valita kulutusta kestävä ja helposti puhdistettava matto.

On tärkeää ottaa huomioon myös maton väri ja kuosi, jotta se sopii yhteen muun sisustuksen kanssa. Vaaleat matot suurentavat tilaa, mutta likaantuvat helpommin. Tummat matot ovat käytännöllisiä, mutta voivat tehdä tilasta ahtaamman tuntuisen.

Sijoittaminen ja kokonaisuus

Maton sijoittelu vaikuttaa huomattavasti huoneen kokonaisilmeeseen. Suuri matto voi yhdistää eri huonekalut yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, kun taas pienemmät matot voivat toimia yksittäisinä katseenvangitsijoina.

Tilaa jaetaan usein niin, että maton alla on esimerkiksi sohva ja pöytä, mikä luo yhtenäisen ja viihtyisän alueen. Mattoja voidaan myös sijoittaa päällekkäin luomaan syvyyttä ja monimuotoisuutta.

Materiaalit ja niiden vaikutus

Maton materiaali vaikuttaa sen ulkonäköön, tuntuun ja käytännöllisyyteen. Villa on ylellinen ja pehmeä materiaali, mutta se voi olla kallis ja vaatii enemmän huoltoa. Synteettiset materiaalit ovat usein edullisempia ja helppohoitoisempia.

Kestävät luonnonmateriaalit kuten jute tai sisal ovat hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi eteiseen tai keittiöön, joissa matto altistuu kovalle kulutukselle. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa, joten valinta kannattaa tehdä huolellisesti.

Esteettiset yksityiskohdat

Matto ei ole vain käytännöllinen elementti, vaan myös taideteos, joka voi olla kodin keskipiste. Kuviolliset matot tuovat dynaamisuutta, kun taas yksiväriset matot toimivat hyvin monimutkaisempien sisustuselementtien kanssa.

Myös maton muoto voi olla esteettinen valinta. Pyöreät matot pehmentävät tilaa ja tuovat siihen dynaamisuutta, kun taas suorakaiteen muotoiset matot sopivat useimpiin huoneisiin ja antavat niille selkeän rakenteen.

Huolto ja ylläpito

Matoilla on taipumus kerätä pölyä ja likaa, joten säännöllinen imurointi ja tuuletus ovat tarpeen. Joissakin tapauksissa matot vaativat myös ammattimaisen pesun.

Säännöllinen huolto pidentää maton käyttöikää ja säilyttää sen ulkonäön. Maton kääntäminen säännöllisesti myös auttaa jakamaan kulumista tasaisesti, mikä pidentää sen elinkaarta.

Huomioitavaa mattojen valinnassa ja hoidossa

 1. Mieti tilan käyttötarkoitus: Onko se arkihuone vai juhlava tila?
 2. Valitse materiaali huolella: Onko tärkeämpää helppohoitoisuus vai ylellinen tunne?
 3. Huomioi maton koko ja muoto: Millainen matto sopii tilaan parhaiten?
 4. Värit ja kuosit: Sopivatko ne yhteen muun sisustuksen ja kattauksen kanssa?
 5. Maton hoito: Varustaudu tarvittavilla puhdistusvälineillä ja -aineilla.

Luo tilaa – Jopa 40% alennusta hyllyköistä & säilytystuotteista

Jopa 40 % alennus hyllyistä ja varastoista. Hyödynnä tilaisuus siivota ja siivota kotona uuden säilytystilan avulla. Ale jatkuu 15.10.2023 saakka

Tavarapaljous kotona tai työpaikalla voi olla sekä stressaavaa että aikaa vievää, erityisesti kun etsit jotain tiettyä esinettä kiireellisissä tilanteissa. Epäjärjestys ei ole vain esteettinen ongelma; se voi vaikuttaa myös tuottavuuteen ja mielialaan.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi hyllyt voivat olla erinomainen apuväline. Ne eivät vain tarjoa lisää säilytystilaa, vaan myös mahdollistavat tavaroiden järjestämisen loogisesti ja esteettisesti miellyttävällä tavalla.

Hyllyjen valinta

Kun puhutaan hyllyistä, yksi tärkeä tekijä on valita oikeanlainen hylly järjestelytarpeisiin. On olemassa erilaisia hyllytyyppejä, kuten seinähyllyt, lattiasta kattoon ulottuvat hyllyt ja modulaariset hyllyjärjestelmät.

Valinta riippuu usein tilasta, budjetista ja tarpeista. Modulaariset hyllyt ovat joustavia ja ne voidaan mukauttaa tulevaisuuden tarpeisiin, mutta ne voivat olla kalliimpia. Seinähyllyt ovat edullisia ja ne voidaan asentaa melkein mihin tahansa, mutta ne eivät tarjoa samanlaista joustavuutta.

Järjestäminen kategorioittain

Järjestäminen kategorioittain on yksi tehokas tapa pitää hyllyt siistinä ja järjestyksessä. Esimerkiksi, kirjat voidaan lajitella genreittäin, keittiövälineet materiaalin mukaan, ja toimistotarvikkeet käyttötarkoituksen mukaan.

Voit myös käyttää merkintöjä tai värillisiä nimiöitä eri kategorioille, jolloin etsimäsi tavarat löytyvät nopeammin. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos hyllyjä käyttää useampi henkilö.

Käytä oikeita säilytysvälineitä

Oikeanlaisten säilytysvälineiden, kuten laatikoiden, korejen ja jopa purkkien käyttö, auttaa pitämään tavarat paikoillaan. Näin voit estää pienten esineiden hukkumisen suurempien joukkoon.

Tämä ei ainoastaan tee hyllyistäsi järjestelmällisempiä, mutta myös tekee niiden siivoamisesta ja ylläpidosta helpompaa. Säilytysvälineet voidaan myös merkitä selkeästi, jotta tietää tarkalleen, mitä kukin säilytysväline sisältää.

Hyödynnä korkeus ja syvyys

Korkeiden hyllyjen avulla voidaan hyödyntää tilan korkeutta, ja syvät hyllyt tarjoavat enemmän säilytystilaa. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos tilaa on rajoitetusti.

On kuitenkin tärkeää varmistaa, että korkeammilla hyllyillä säilytetään harvemmin käytettyjä tai kevyempiä esineitä, jotta ne eivät aiheuta vaaraa pudotessaan.

Käytännön vinkkejä hyllyjen järjestämiseen

 1. Mittaa tila huolellisesti ennen hyllyn ostamista.
 2. Aseta usein käytettävät tavarat helposti saataville.
 3. Käytä säilytyslaatikoita tai -koreja pienten tavaroiden järjestämiseen.
 4. Merkitse hyllyt ja säilytysvälineet selkeästi.
 5. Tarkista hyllyjen järjestys säännöllisesti ja tee tarvittavat muutokset.

Estetiikka ja toimivuus

Estetiikka on yhtä tärkeää kuin toimivuus, erityisesti jos hyllyt ovat näkyvillä olohuoneessa tai muissa yleisissä tiloissa. Kauniit koriste-esineet, kuvat tai kasvit voivat lisätä hyllyn ulkonäköä.

Muista kuitenkin, että liian monta esinettä voi tehdä hyllystä sekavan näköisen. Pyri löytämään tasapaino toimivuuden ja estetiikan välillä.

Jatkuva ylläpito

Hyllyjen järjestäminen ei ole kertaluonteinen projekti, vaan vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Uusien tavaroiden saapuessa tai vanhojen poistuessa, hyllyt saattavat kaivata päivitystä.

Pienet, säännölliset tarkistukset ja järjestelyt auttavat pitämään hyllyt toimivina ja esteettisinä pitkään. Tämä säästää aikaa ja vaivaa pitkällä aikavälillä.

Kampanjahinnat koskevat valikoituja tuotteita ja ovat voimassa 15.10. asti.