Joulunaika oli kaikenlaisten poliisitehtävien osalta erittäin rauhallinen koko Länsi-Uudenmaan poliisin toimialueella. Hälytystehtäviä oli normaaliin viikonloppuun verrattuna selvästi vähemmän, minkä vuoksi rikostutkinnassakin oli rauhallista. Liikenne oli todella hiljaista, eikä merkittäviä liikenneonnettomuuksia tapahtunut. Poliisi vaikutti omalta osaltaan myös ennalta estävästi joulurauhan säilymiseen.

− Esimerkiksi joulupäivän illaksi suunnitelmissa ollut suuri juhlatilaisuus estettiin ottamalla yhteyttä tapahtuman järjestäjään ennakolta. Pääsimme järjestäjän kanssa hyvään yhteisymmärrykseen juhlien siirtämisestä tulevaisuuteen. Poliisi kävi vielä tilanteen varmistamiseksi paikan päällä ja sovittuun tapaan siellä oli hiljaista, kertoo ylikomisario Jussi Päivänsalo.

Samanlaista toimintamallia käytettiin itsenäisyyspäivänä, kun kansalainen suunnitteli Karkkilaan vastaavanlaisen suuren juhlan järjestämistä.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi joulun tunnelmista myös Twitterissä. Siellä mielenkiintoa herätti tapaus, jossa henkilö löysi varastetun pakettiautonsa kotinsa lähettyviltä. Kun hän ajoi auton kotiin, löysi hän sen takaosasta kaksi henkilöä. Kiinnioton jälkeen poliisi on kuullut autossa nukkunutta pariskuntaa, ja heitä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.